17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialPiaţa americană a muncii nu a ieşit complet din criză, deşi somajul...

Piaţa americană a muncii nu a ieşit complet din criză, deşi somajul este în scădere

Într-un discurs susţinut la reuniunea anuală a băncilor centrale organizată de Rezervaţia Federală a a Statelor Unite, Janet Yellen, a declarat că piaţa americană a muncii nu a ieşit complet din criză şi că nu are o reţetă simplă pentru politica monetară, în contextul unor incertitudini considerabile privind evoluţia inflaţiei şi a şomajului, informează Mediafax.

Preşedintele Fed a confirmat faptul că încheierea programului de achiziţie de active în scopul suplimentării lichidităţilor va avea loc în octombrie.

Ea a subliniat, aşa cum a mai făcut în mai multe rânduri, că rata şomajului nu reflectă realitatea pieţei muncii. Yellen a evocat numărul mare al locurilor de muncă part-time şi şomerii descurajaţi, care au încetat să mai caute un loc de muncă.

În prezent, rata şomajului din Statele Unite este 6,2%, sub nivelul de 7,3% de acum un an.

Pe de altă parte, Yellen nu a exclus ca inflaţia să se accelereze, afirmând că salariile, care până în prezent au avut o evoluţie relativ liniară, ar putea să crească peste aşteptări.

Preşedintele Fed a recunoscut că oficialii instituţiei fac interpretări diferite ale evoluţiei economiei americane şi a subliniat dificultăţile şi complexitatea interpretării relaţiei dintre marja de resurse neutilizate ale pieţei muncii şi declanşarea tensiunilor inflaţioniste.

Cele mai citite

Adrian Oianu, fost consilier local PNL, s-a înscris în PER și face echipă cu Dan Podaru

Fostul consilier local al sectorului 1 din partea PNL Adrian Oianu s-a înscris în Partidul Ecologist Român și va face echipă cu candidatul acestei...

Manchester City a făcut scor în restanța cu Brighton. „Cetățenii” s-au apropiat la un punct de primul loc

Manchester City a învins-o cu 4-0 pe Brighton, în deplasare, într-o partidă restantă contând pentru etapa a 29-a din Premier League. Internaţionalul englez Phil Foden...

Fostul președinte Ion Iliescu, audiat acasă de procurori, în dosarul Mineriadei

O echipă de anchetatori de la Parchetul General a mers, vineri dimineaţa, la locuinţa lui Ion Iliescu, pentru a-l anunţa pe fostul preşedinte că...
Ultima oră
Pe aceeași temă