25.2 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialPiaţa americană a muncii nu a ieşit complet din criză, deşi somajul...

Piaţa americană a muncii nu a ieşit complet din criză, deşi somajul este în scădere

Într-un discurs susţinut la reuniunea anuală a băncilor centrale organizată de Rezervaţia Federală a a Statelor Unite, Janet Yellen, a declarat că piaţa americană a muncii nu a ieşit complet din criză şi că nu are o reţetă simplă pentru politica monetară, în contextul unor incertitudini considerabile privind evoluţia inflaţiei şi a şomajului, informează Mediafax.

Preşedintele Fed a confirmat faptul că încheierea programului de achiziţie de active în scopul suplimentării lichidităţilor va avea loc în octombrie.

Ea a subliniat, aşa cum a mai făcut în mai multe rânduri, că rata şomajului nu reflectă realitatea pieţei muncii. Yellen a evocat numărul mare al locurilor de muncă part-time şi şomerii descurajaţi, care au încetat să mai caute un loc de muncă.

În prezent, rata şomajului din Statele Unite este 6,2%, sub nivelul de 7,3% de acum un an.

Pe de altă parte, Yellen nu a exclus ca inflaţia să se accelereze, afirmând că salariile, care până în prezent au avut o evoluţie relativ liniară, ar putea să crească peste aşteptări.

Preşedintele Fed a recunoscut că oficialii instituţiei fac interpretări diferite ale evoluţiei economiei americane şi a subliniat dificultăţile şi complexitatea interpretării relaţiei dintre marja de resurse neutilizate ale pieţei muncii şi declanşarea tensiunilor inflaţioniste.

Cele mai citite

Doi turiști din Australia și unul din SUA au fost găsiți în Mexic, împușcați în cap

Trupurile neînsuflețite a trei turiști, doi din Australia și unul din SUA, au fost găsite în Mexic, fiecare dintre ei având câte un glonț...

Gata cu vacanța de Paște. Românii se întorc acasă

Coloane de autovehicule care se întind pe câţiva kilometri au fost observate pe principalele artere rutiere din orașul bulgăresc Ruse, situat la granița cu...

VIDEO. Maria Cârneci, fără perdea. Dezvăluiri emoționante despre relația cu Romulus Petrescu

Prezentă în emisiunea de la Kanal D "40 de întrebări" cu Denise Rifai, Maria Cârneci a vorbit despre relația cu Romulus Petrescu, despre viața...
Ultima oră
Pe aceeași temă