9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialRADET anunță ca a reparat mare parte dintre avariile la rețeaua de...

RADET anunță ca a reparat mare parte dintre avariile la rețeaua de termoficare. De ce pot apărea probleme noi

Regia Autonomă de Distribuţie a Energiei Termice (RADET) Bucureşti a anunţat că au fost finalizate 54 dintre cele 75 de avarii majore care puneau în pericol furnizarea agentului termic către consumatori, însă a amintit că reţeaua de termoficare a Muncipiului Bucureşti are durata de funcţionare depăşită, potrivit unui comunicat la regiei.

De asemenea, RADET a transmis că alte 11 lucrări privind remedierea avariilor sunt în curs de desfăşurare, iar restul de 10, urmează să fie efectuate de către firme specializate.

Citește și: ELCEN a căzut la înțelegere cu RADET privind eșalonarea datoriilor. Bucureștenii vor avea apă caldă

De ce au fost întârziate lucrările

RADET a arătat că începerea lucrărilor de revizie tehnică au fost întârziate de lipsa fondurilor.

”Începerea lucrărilor de revizie tehnică a fost afectată de lipsa fondurilor, care a dus la întârzieri în aprovizionarea cu anumite categorii de materiale, de numărul mare de avarii neprogramate apărute şi care s-au impus a fi remediate, precum şi de decalajul dintre data planificată pentru începerea reviziei (15 aprilie) şi data de sistare efectivă a furnizării agentului termic pentru încălzire, respectiv data de 27 aprilie 2015”, se arată în comunicatul RADET.

De asemenea, RADET subliniază că lipsa investițiilor pentru reabilitarea rețelei de termoficare poate duce la  posibilitatea producerii unor noi avarii în perioada următoare.

Rețea de termoficare depășită

Rețeaua de termoficare a Muncipiului Bucureşti are durata de funcţionare depăşită. Aproape 800 de kilometri de conductă de reţea primară de transport apă fierbinte şi aproximativ 1.800 de kilometri de reţea secundară de distributie a apei calde de consum şi a agentului termic de încălzire au o vechime de peste 20 ani.

”RADET Bucureşti face eforturi susţinute în următoarea perioadă pentru ca bucureştenii să beneficieze în sezonul de încălzire 2015 – 2016 de apă caldă şi căldură la parametrii contractuali corespunzători”, potrivit comunicatului citat. 

Totodată, dispeceratele RADET şi echipele de intervenţie vor funcţiona în regim permanent pentru soluţionarea oricăror probleme apărute în teren.  

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă