12.9 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialScandal Volkswagen: Grupul german suspendă vânzările în Spania

Scandal Volkswagen: Grupul german suspendă vânzările în Spania

Volkswagen a anunțat, marți, suspendarea vânzilor în Spania, ca urmare a scandalului în care grupul auto german a fost implicat. Țara iberică este prima în care sistarea vânzărilor este decisă direct de către producătorul german, după ce autoritățile din Elveția au fost primele care au luat o astfel de măsură.

Volkswagen, Audi, Seat și Skoda, toate mărci ale aceluiași grup auto, și-au informat dealerii din Spania că vor suspenda temporar vânzările de mașini diesel, dotate cu motoare care au manipulat testele pentru emisiile de noxe, conform El Mundo.

Producătorul german a anticipat astfel măsura pe care urma să o ia guvernul spaniol, după ce autoritățile din Elveția și Italia au suspendat de asemenea vânzările gigantului auto.

Citește și: Scandal Volkswagen: O cincime dintre motoarele cu probleme, produse în Ungaria

Audi și Skoda sunt ultimele mărci din cadrul grupului care au anunțat că au comercializat de asemenea mașini care sunt echipate cu softul care a stârnit scandalul. Între timp, fostul directorul al Volkswagen, Martin Winterkorn, a demisionat și este anchetat de procurori.

Scandalul Volkswagen a izbucnit după ce s-a descoperit faptul că grupul auto german a păcălit sistemele de stabilire a emisiilor de noxe, cu ajutorul unui soft instalat pe circa 11 milioane de mașini (în SUA și Europa).

 

 

 

 

Cele mai citite

Rafael Nadal, ca-n vremurile bune! Spaniolul s-a calificat în runda a doua a turneului ATP Masters 1.000 de la Madrid

Jucătorul spaniol de tenis Rafael Nadal, în vârstă de 37 de ani, a obținut o victorie impresionantă joi, calificându-se în runda a doua a...

Conducerile școlilor, umplute de activiști de partid, din timp pentru alegeri

Cred că în acest moment a devenit clar pentru toată lumea că Ligia Deca nu este un ministru al Educației, deși ocupă această funcție,...

Meci spectaculos între Jaqueline Cristian și cehoaica Barbora Krejcikova

Jaqueline Cristian, jucătoarea română de tenis, a obținut o victorie impresionantă în turneul WTA 1000 de la Madrid, asigurându-și un loc în runda a...
Ultima oră
Pe aceeași temă