15 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialScandal Volkswagen: Grupul german suspendă vânzările în Spania

Scandal Volkswagen: Grupul german suspendă vânzările în Spania

Volkswagen a anunțat, marți, suspendarea vânzilor în Spania, ca urmare a scandalului în care grupul auto german a fost implicat. Țara iberică este prima în care sistarea vânzărilor este decisă direct de către producătorul german, după ce autoritățile din Elveția au fost primele care au luat o astfel de măsură.

Volkswagen, Audi, Seat și Skoda, toate mărci ale aceluiași grup auto, și-au informat dealerii din Spania că vor suspenda temporar vânzările de mașini diesel, dotate cu motoare care au manipulat testele pentru emisiile de noxe, conform El Mundo.

Producătorul german a anticipat astfel măsura pe care urma să o ia guvernul spaniol, după ce autoritățile din Elveția și Italia au suspendat de asemenea vânzările gigantului auto.

Citește și: Scandal Volkswagen: O cincime dintre motoarele cu probleme, produse în Ungaria

Audi și Skoda sunt ultimele mărci din cadrul grupului care au anunțat că au comercializat de asemenea mașini care sunt echipate cu softul care a stârnit scandalul. Între timp, fostul directorul al Volkswagen, Martin Winterkorn, a demisionat și este anchetat de procurori.

Scandalul Volkswagen a izbucnit după ce s-a descoperit faptul că grupul auto german a păcălit sistemele de stabilire a emisiilor de noxe, cu ajutorul unui soft instalat pe circa 11 milioane de mașini (în SUA și Europa).

 

 

 

 

Cele mai citite

CSA Steaua, campioană naţională la polo feminin

CSA Steaua Bucureşti a câştigat din punct de vedere matematic al şaptelea său titlu de campioană naţională la polo pe apă feminin, după ce...

VIDEO. Trei morți și mai mulți răniți după ce un autobuz a căzut în râul Moika din Sankt Petersburg

Trei pasageri ai unui autobuz au murit, iar alți șase sunt internați de urgență la spital, după ce autobuzul în care se aflau a...

Specialiștii Muzeului Național de Artă al României se alătură grevei din Cultură

Sindicatul Specialiștilor Muzeului Național de Artă al României, afiliat  federației sindicale CulturMedia și confederației Cartel ALFA,  se solidarizează  cu  toți ceilalți colegi ai sindicatelor...
Ultima oră
Pe aceeași temă