18.9 C
București
marți, 14 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăLa cât au ajuns resursele de energie primară

La cât au ajuns resursele de energie primară

Principalele resurse de energie primară au totalizat în primele patru luni 10,72 milioane tone echivalent petrol (tep), în creştere cu 3% faţă de aceeaşi perioadă din 2014, informează Mediafax.

Resursele de energie electrică au fost de 22,52 miliarde KWh, în creştere cu 5,6% comparativ cu perioada ianuarie-aprilie a anului trecut, datorită creşterii producţiei cu 5,2%.

Citește și: Vești bune în sectorul construcțiilor. Volumul lucrărilor a a crescut cu 12,2%

Producţia din termocentrale a fost de 8,83 miliarde KWh, în scădere cu 10,3%, cea din hidrocentrale de 6,67 miliarde KWh, cu 28,6% mai mult, iar cea a centralei nucleare de la Cernavodă a fost de 3,97 miliarde KWh, în scădere cu 2,3%.

Producţia din centralele electrice eoliene s-a situat în primele patru luni la 2,38 miliarde KWh, în creştere cu 582,9 milioane KWh faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, iar energia solară produsă in instalaţii fotovoltaice în această perioadă a fost de 434 milioane KWh, în creştere cu 143,9 milioane KWh.

Consumul final de energie electrică s-a redus cu 3,9%, la 16,29 miliarde KWh. În timp ce iluminatul public a înregistrat o creştere cu 24,4%, consumul populaţiei a crescut cu 4,7%.

Exportul de energie electrică a fost de 3,58 miliarde KWh, în urcare cu 1,8 miliarde KWh.

Consumul propriu tehnologic în reţele şi staţii a fost de 2,65 miliarde KWh, cu 2,6% mai mare faţă de primele patru luni ale anului trecut.

Cele mai citite

Florin Piersic, mesaj de ultim moment: „Sunt viu”

Actorul Florin Piersc, internat în spital cu mai multe probleme de sănătate, a transmis, luni seară, un prim mesaj. El spune că e „viu”,...

A fost dezvoltat plasticul care se descompune când nu mai e nevoie de el

O echipă de cercetători a dezvoltat un nou tip de plastic biodegradabil, care conține bacterii vii ce declanșează descompunerea materialului, potrivit antena3.ro. Noul plastic care...

Guvernul va decide cum beneficiarii Programului Anghel Saligny ar putea depune documentele pentru finanțare și după iunie 2024

Guvernul urmează să discute în şedinţa de marţi o ordonanţă de urgenţă în baza căreia beneficiarii Programului Anghel Saligny vor putea depune documentele în...
Ultima oră
Pe aceeași temă