10.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăTeodorovici: Cele două Coduri nu aduc taxe noi

Teodorovici: Cele două Coduri nu aduc taxe noi

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici a precizat, marți, în cadrul dezbaterilor referitoare la proiectele Codului Fiscal și Codului de Procedură Fiscală, din Comisia de buget a Camerei Deputaţilor, că noile coduri nu aduc taxe noi şi nu le creşte pe cele existente, informează Mediafax.

“Noul Cod Fiscal nu aduce taxe noi şi nu le creşte pe cele existente, din contră. (…) Este un document pe care îl aşteaptă toată ţara, cetăţenii şi partenerii din afară”, a spus Teodorovici.

Citește și: Ce spune Eugen Teodorovici despre impozitarea bacșisului

El a mai arătat că nimeni nu spune că este un document perfect şi că acesta este scopul discuţiilor din comisii. “Sper că din aceste dezbateri să iasă cel mai bun Cod Fiscal şi este predictibil”, a arătat Teodorovici.

Reprezentanţii PNL au criticat modificările pe motiv că nu aduc nimic nou şi complică viaţa, iar cei ai PSD au arătat că este primul Guvern care avut curajul să vină cu un nou cod.

Deputatul PNL Eugen Nicolăescu a spus, la dezbaterile generale, că nimeni nu tăgăduieşte că era nevoie de modificarea acestor coduri, dar că ceea ce se propune este “o viziune care nu a fost corect fundamentată şi nu corespunde nevoilor societăţii”.

Citește și: Ministrul Finanțelor roagă PSD să nu modifice Codul Fiscal

“Este nevoie de reducerea fiscalităţii, problema este cum o faci, care este efectul”, a arătat Nicolăescu.

Deputatul PNL Andreea Paul a spus că liberalii vor încerca să corecteze cât mai multe prevederi, având depuse 95 de amendamente la proiectul Codului Fiscal.

“Aceste coduri nu aduc nimic nou şi complică viaţa”, a arătat deputatul PNL Vasile Horga.

Deputatul PNL Gheorghe Ialomiţianu a arătat că este “cel mai incompetent Guvern”, arătând că măsurile bune au efecte negative din cauza “incompetenţei” Guvernului în aplicare. “Nu e o viziune economică, oamenii de afaceri nu se aşteaptă la nimic bun, va fi un dezastru pentru economie”, a apreciat Ialomiţianu.

În replică, deputatul PSD Petre Popeangă a arătat că este primul Guvern care a avut curajul să iasă cu un cod fiscal bun.

Deputatul PSD Ana Birchall a arătat că este de salutat acest cod, care duce la revenirea la normalitate. “Acest cod arată că ne-am îndeplinit promisiunile făcute în programul de guvernare”, a adăugat Birchall.

Comisia de buget a decis să solicite Biroului Permanent prelungirea termenului de dezbatere a proiectului Codului Fiscal de la 12 mai la 26 mai, considerând că este nevoie de mai mult timp pentru discutarea numeroaselor amendamente depuse.

Proiectele Codului Fiscal şi Codului de Procedură Fiscală au fost deja adoptate de Senat, Camera Deputaţilor fiind for legislativ decizional.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă