17.8 C
București
marți, 14 mai 2024
AcasăAlegeri 2016Șomajul continuă să scadă în zona euro

Șomajul continuă să scadă în zona euro

Numărul șomerilor a scăzut în luna aprilie cu peste 75 de mii de persoane în zona euro, de la 18,91 milioane la 18,75 milioane de persoane. Astfel, rata șomajului în regiune a ajuns la 11,7% în aprilie, față de 11,8% în luna anterioară, arată datele eliberate de Eurostat (Oficiul European pentru Statistică).

Datele publicate marți indică o revenire graduală a economiei în zona euro. Acest lucru este cu atât mai vizibil cu căt datele statistice sunt comparate cu cele înregistrate în urmă cu un an. Față de luna aprilie a anului trecut, numărul șomerilor în zona euro a scăzut cu aproape 500 de mii de persoane.

De asemenea, scăderea ratei șomajului s-a înregistrat și la nivelul Uniunii Europene. Procentual, aceasta a scăzut de la 10,5% în martie, la 10,4% în aprilie. Concret, aceasta scădere înseamnă că la nivelul UE, în luna aprilie erau cu peste 150 de mii de șomeri mai puțini față de luna martie și cu peste 1,1 milioane de șomeri mai puțini față de luna aprilie 2013.

Grecia și Spania continuă să fie cele mai afectate state din UE, cu peste 26 si respectiv 25 de procente șomeri la nivelul populației active. În schimb, cele mai mici rate ale șomajului se înregistrează în Austria și Germania, cu 4,9 și 5,2 procente. 

În privința României, rata șomajului se situează în prezent la aproximativ 7,1%, sub media înregistrată la nivelul întregii Uniuni Europene.

Cele mai citite

Rata inflației scade din nou, în timp ce prețurile continuă să crească

Rata anuală a inflaţiei a coborât în luna aprilie 2024 la 5,9%, de la 6,61% în martie, în condiţiile în care mărfurile alimentare s-au...

Ceremonia de finalizare a studiilor: Tradiții și simboluri ale maturității academice

Momentul absolvirii marchează o etapă definitorie în viața oricărui student, fiind punctul culminant al anilor de studiu și dedicare. Este ziua în care tradiția...

Legea care obligă patronii care închiriază mașini să facă inspecția la șase luni, promulgată de Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, marţi, legea privind aprobarea Ordonanţei Guvernului 3/2024 pentru modificarea unor acte normative din domeniul transportului rutier. Astfel, sunt exceptate...
Ultima oră
Pe aceeași temă