15.8 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăEconomieFoto interviu6 celebrități care și-au pierdut averile, ajungând în pragul falimentului

6 celebrități care și-au pierdut averile, ajungând în pragul falimentului

Celebritățile pe care le vedem în filme, la concerte și la televizor sunt și ele supuse aceluiași tratament atunci cand ne referim la taxe și impozite datorate statului, de multe ori viața acestor vedete nefiind așa de frumoasă precum si-ar putea imagina omul de rând.

Există câteva situații incredibile în istoria recentă a lumii mondene în care persoane cunoscute pe întreg globul, cu averi de sute de milioane de dolari, au ajuns in pragul falimentului.

Partea pozitivă în a fi vedetă în momentul în care ajungi falit este că poți oricând să apari în anumite reclame sau să îți compromiți imaginea pentru bani și astfel vei putea să te redresezi, ajungând să duci din nou o viață normală.

1. Donald Trump

Trustul lui Donald Trump care controla diferite entități comerciale a dat faliment de 4 ori, în anii 1991, 1992, 2004 și 2009. Având în vedere toate nereușitele pe plan financiar prin care a trecut Donald Trump, acesta a reușit de fiecare dată să se redreseze și în prezent, cunoscutul personaj al lumii mondene americane are o avere estimată de 2.7 miliarde de dolari.

2. Michael Jackson

Chiar și înainte de moartea sa, Michael Jackson era recunoscut la nivel mondial ca fiind cel mai mare artist solo din istoria muzicii. Cu toate acestea, Michael Jackson a ajuns în pragul falimentului, datorând fiscului american peste 25 milioane de dolari în urma achiziției vilei sale de lux, Neverland Ranch.

3. M.C. Hammer

După hitul său din anul 1990, "Can't Touch This”, M.C. Hammer a ajuns milionar în dolari și s-a bucurat de lumina reflectoarelor din întreaga lume, fiind unul dintre cei mai populari artiști de la începutul anilor '90.

În anul 1996, M.C. Hammer a trebuit să declare falimentul personal, având datorii de 13 milioane de dolari către statul american.

4. Mike Tyson

Cândva era cel mai temut boxer din lume și printre cei mai bogați sportivi ai planetei, câștigând peste 400 milioane de dolari în cariera sa. După un management păgubos, Mike Tyson a ajuns să aibă datorii de peste 27 milioane de dolari și a fost nevoit să se mute într-un cămin de nefamiliști.

Cu timpul, "Iron” Mike a reușit să își repună viața pe picioare, însă, în prezent, nu se apropie nici măcar pe departe de averea pe care a avut-o la mijlocul anilor '90.

5. Gary Coleman

Unul dintre cei mai populari actori de culoare din Statele Unite ale Americii a ajuns să declare falimentul personal în anul 1999 după ce părinții și managerul său i-au cheltuit întreaga avere.

6. Willie Nelson

În anul 1990, Willie Nelson a ajuns să datoreze fiscului 16.7 milioane de dolari în urma taxelor pe venit neachitate. În anul 1993, artistul a reușit să își achite întreaga datorie către stat după mai multe licitații în care și-a vândut diferite obiecte de colecție si bunuri personale.

Sursa: MoneyCrashers.com

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă