21.6 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăEconomieFoto interviuFOTO + VIDEO: Discursul plagiat al Melaniei Trump, ironizat de internauți

FOTO + VIDEO: Discursul plagiat al Melaniei Trump, ironizat de internauți

Scandalul de plagiat în care este implicată soția candidatului republican la alegerile prezidențiale din Statele Unite, Melania Trump, acuzată că  a copiat un discurs de-al primei doamne a SUA, Michelle Obama, a ajuns în atenția internauților. Astfel, pe rețele de socializare a apărut o fotografie în care Michelle Obama apare ținând în mână o foaie pe care scrie „Adu-mi discursul înapoi”.

Mesajul fotografiei este o adaptare a celui folosit de Michelle Obama în campania lansată după ce 237 de fete din Nigeria au fost răpite de gruparea Boko Haram, „Aduceți fetele înapoi!”

Citește și: VIDEO. Scandal la nivel înalt. Melania Trump, acuzată că a plagiat-o pe Michelle Obama

Soția lui Donald Trump a ajuns în vizorul presei după ce, în prima zi a Convenției Naționale a Republicanilor a rostit un discurs, similar cu cel susținut de soţia preşedintelui Barack Obama la convenţia din 2008 a partidului.

Acesta a fost primul discurs de campanie al Melaniei Trump, care a avut o echipă de scriitori de discursuri. L-a lăudat pe soţul ei, spunând că este un bărbat „plin de compasiune” care ar „lupta pentru ţară”.

La un moment dat, ea spune: „Părinţii mi-au imprimat valorile: trebuie să munceşti din greu pentru ceea ce obţii în viaţă; cuvântul dat te obligă şi trebuie faci ce ai spus şi să-ţi respecţi promisiunea; trebuie să tratezi oamenii cu demnitate şi respect.”

Discursul lui Michelle Obama din 2008 suna foarte asemănător: „Eu şi Barack am fost crescut cu foarte multe valori similare: că trebuie să munceşti din greu pentru ceea ce obţii în viaţă; cuvântul dat te obligă şi trebuie să faci ceea ce ai spus că vei face; trebuie să tratezi oamenii cu demnitate şi respect, chiar dacă nu-i cunoşti şi chiar dacă nu eşti de acord cu ei.”

 

Cele mai citite

Primarii ar putea avea mandat de 5 ani, dacă deputații votează legea

Proiectul de lege care prevede mandate de 5 ani pentru primari, viceprimari, consilieri locali și județeni, respectiv președinți și vicepreședinți de consilii județene ar...

Inițiative de sustenabilitate care ne atrag atenția. Foto Interviu cu reprezentanții Skanska despre sustenabilitate și clădiri certificate ce acoperă nevoile oamenilor cu dizabilități

1. Care au fost inițiativele cheie de sustenabilitate implementate în cadrul organizației în 2023 și cum au avut impact asupra performanțelor generale ale companiei? Toate...

Piedone nu se poate retrage repede, pentru că se vrea bărbat în toată Firea

Ilustrație: Marian Avramescu Candidatul independent pentru funcția de primar general al Capitalei, dar totuși dependent de vaccin anti-varan, Cristian Popescu – Piedone, vrea să...
Ultima oră
Pe aceeași temă