15.4 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăEconomieFoto interviuHarrison Ford a suferit o fractură în timp ce interpreta rolul lui...

Harrison Ford a suferit o fractură în timp ce interpreta rolul lui Han Solo. O companie este amendată cu 1,9 milioane de dolari pentru încălcarea normelor de siguranță

Un tribunal britanic a decis o amendă de 1,9 milioane de dolari pentru o companie de producție vinovată pentru încălcarea normelor de siguranță în timpul filmărilor la ''Războiul Stelelor: Trezirea Forței'' ("Star Wars: The Force Awakens"), informează DPA citată de Agerpres.

Din cauza nerespectării acestor norme, actorul Harrison Ford, care interpreta rolul lui Han Solo, a suferit o fractură.

Incidentul s-a produs pe platourile Pinewood Studios din Buckinghamshire, Marea Britanie, la data de 12 iunie 2014. Artistul a fost doborât de o ușă metalică hidraulică. Potrivit The Guardian, în urma acestui incident Ford, în vârstă de 74 de ani, a suferit o fractură la piciorul stâng care a necesitat o intervenție chirurgicală, dar și o operație pentru tratarea unei răni profunde la mâna stângă.

Tribunalul Aylesbury Crown Court a amendat Foodles Production Ltd (Marea Britanie) după ce compania subsidiară a Disney a pledat vinovată la acuzația de încălcare a regulamentelor de protecție, în cadrul unei audieri ce a avut loc în iulie.

Potrivit Serviciului național de sănătate, forța exercitată de ușa care s-a închis rapid poate fi comparată cu greutatea unei mașini mici. Judecătorul Francis Sheridan a declarat că Harrison Ford nu ar fi fost informat de compania de producție în legătură cu acest risc.

''Războiul Stelelor: Trezirea Forței'' a devenit cel mai profitabil film din istoria box office-ului britanic, în 2015, generând două miliarde de dolari la nivel global.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Neglijența lui Nicușor Dan: Cum sufocă plămânii Capitalei în loc să-i salveze

Nicuşor Dan, candidat independent şi primar în exerciţiu, îşi depune candidatura şi semnăturile de susţinere - INQUAM PHOTOS

FOTO. Parcul Liniei din sectorul 6, în faza a doua. Este cel mai lung parc liniar din Europa

Parcul Liniei 2 din Sectorul 6 al Bucureștiului a fost inaugurat duminică, fiind a doua fază a acestui proiect ambițios. Amenajat de Primăria Sectorului...

Poliția din SUA, din nou în centrul unui scandal. Un nou caz ,,George Floyd” s-a petrecut recent

Poliția americană este din nou în centrul unui scandal după ce a arestat pe 18 aprilie un bărbat de culoare. În timpul operațiunii din...
Ultima oră
Pe aceeași temă