12.6 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăGDPRCNAS: Bugetul pentru programul de hemofilie creşte cu 81 la sută în...

CNAS: Bugetul pentru programul de hemofilie creşte cu 81 la sută în 2014

Bugetul pentru programul naţional de tratament al hemofiliei şi talasemiei creşte cu aproape 81 la sută, a anunţat Oana Costan, director în CNAS.

"Pentru prima dată, în 2014, programul naţional de tratament al hemofiliei şi al talasemiei a fost restructurat în funcţie de nevoile pacienţilor şi de recomandările specialiştilor. În acest context, putem spune că bugetul pentru programul naţional al hemofiliei şi al talasemiei creşte cu 81 la sută, de la 31.548.081 de lei la 56.765.000 de lei. Totodată, pentru prima dată, aproape 160 de persoane cu hemofilie, cu vârsta de până în 18 ani, vor primi tratament profilactic în valoare de 90.000 de lei pe pacient pe an", a declarat directorul Direcţiei de programe curative din cadrul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Oana Costan, la conferinţa Mediafax cu tema Ziua Internaţională a Hemofiliei.

Oana Costan a precizat că sunt 960 de bolnavi cu hemofilie cu substituţie "on demand" (la cerere).

De asemenea, Programul naţional de tratament al hemofiliei şi talasemiei a fost extins în 2014 în mai multe unităţi sanitare, a mai spus Oana Costan. Ea a dat ca exemplu pentru Bucureşti Spitalul Foişor şi Spitalul de Urgenţă Floreasca.

Unităţile sanitare care derulează subprogramul şi unde se asigură tratament bolnavilor care nu necesită intervenţii chirurgicale sunt: Institutul Naţional de Hematologie Transfuzională "prof. dr. C.T. Nicolau" Bucureşti, Clinica de Hematologie Fundeni şi Clinica de Pediatrie Fundeni, IOMC «Alfred Rusescu» Bucureşti, Spitalul Clinic de Urgenţă pentru copii "Ţurcanu Louis" din Timişoara, Spitalul Clinic Colţea, dar şi unităţile sanitare cu compartimente de pediatrie şi hematologie.

De asemenea, a fost extinsă lista şi pentru tratamentul bolnavilor care necesită intervenţii chirurgicale, astfel că programul se va desfăşura şi în Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "Marie Curie", Spitalul Clinic de Urgenţă pentru copii "Ţurcanu Louis" din Timişoara, Spitalul Clinic de Urgenţă "Sfântul Spiridon" Iaşi, Institutul Clinic Fundeni, Spitalul Foişor, Spitalul de Urgenţă Floreasca, spitalele clinice judeţene de urgenţă din Timişoara, Craiova, Mureş şi Cluj.

Cele mai citite

Cinci locuri în Liga Campionilor pentru Germania, în sezonul viitor! Victoria lui Dortmund cu PSG, decisivă

Germania va trimite cinci formații în ediția viitoare a Ligii Campionilor, după ce şi-a asigurat locul doi în clasamentul UEFA din acest sezon, grație...

Amenzi de 4,6 milioane de euro pentru 29 de retaileri. Plus: deconectarea și telemunca în UE

Comisarul european pentru locuri de muncă şi drepturi sociale, Nicolas Schmit, a declarat, cu ocazia zilei de 1 mai, că telemunca şi deconectarea trebuie să...

Revolut Travel Report: Ce recorduri în materie de turism se vor depăși anul acesta?

Revolut, banca digitală cu peste 40 de milioane de clienți la nivel global, din care peste 3,5 milioane în România, a întrebat 15.000 de respondenți...
Ultima oră
Pe aceeași temă