14 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăGDPRCât să mănânci ca să nu te îngrași

Cât să mănânci ca să nu te îngrași

Greutatea este influențată de cantitatea de alimente pe care le mănânci. Trebuie să ai foarte mare grijă la gramaj, deoarece excesele îți vor aduce kilograme în plus. Publicația Huffington Post vine cu următoarele sfaturi pentru a mânca exact atat cât trebuie și pentru a avea un stil de viață sănătos.

Porția de cereale pe care o consumi la micul dejun nu trebuie să fie interminabilă, ci de dimensiunea unui pahar în care să încapă  o mână umplută cu cereale. Cu toate acestea, dacă alegi să mănânci cereale precum fulgi de ovăz, cantitatea trebuie să fie mult mai mică – jumătate de pahar sau chiar mai puțin.

Când vrei să mănânci salată, imaginează-ți câte frunze pot intra într-o cană de dimensiunea unei mingi de baseball. Chiar dacă salata este recomandată în diferite diete, nu trebuie să exagerezi cu cantitatea.

O porție de carne perfectă trebuie să nu depășească dimensiunea unui pachet de cărți. În cazul în care este vorba de o carne bogată în grăsimi, dimenisiunea trebuie să fie chiar mai mică.

Totodată, pentru a-ți ține dieta sub control, este indicat să îți faci un caiet în care să notezi tot ce mânânci și cantitățile de alimente consumate.

Cele mai citite

Spania, ţara din UE cu cea mai mare speranţă de viaţă. Ce loc ocupă România

Datele furnizate de Eurostat, agenția comunitară de statistică, arată că Spania se situează în fruntea Uniunii Europene în ceea ce privește speranța de viață,...

Premieră la Londra: Sadiq Khan a fost reales primar al Londrei pentru a treia oară

Primarul laburist al Londrei, Sadiq Khan, a fost reales la alegerile locale care au avut loc joi în Anglia, devenind astfel primul edil al...

Sfânta Lumină, adusă de la Ierusalim pe Otopeni. Cum va fi împărțită

Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim în această seara de Superiorul Aşezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, şi va fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă