15.5 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăGDPROMS. Aportul zilnic de zahăr ar trebui redus la jumătate

OMS. Aportul zilnic de zahăr ar trebui redus la jumătate

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă reducerea la jumătate a cantităţii de zahăr din dieta oamenilor. Astfel, OMS recomandă ca aportul de zahăr din alimentaţie să fie de 5%, faţă de aproximativ 10% cât este în prezent, informează BBC.

Limitele propuse se aplică tuturor produselor alimentare, inclusiv celor în compoziţia cărora se găseşte zahăr natural, precum mierea, siropurile şi sucurile de fructe.

Recomandarea că zahărul ar trebui să reprezinte nu mai mult de 10 % din caloriile din dieta zilnică, a fost adoptată în 2002.

Mai mulţi experţi cred acum că procentul de 10% este prea mare, mai ales că în întreaga lume a crescut numărul de persoane obeze.

Recomandările OMS se bazează pe o analiză a dovezilor ştiinţifice cu privire la impactul consumului de zahăr asupra sănătăţii, inclusiv deteriorarea dintilor şi obezitatea .

Studiile au arătat că zahărul este un element care provoacă în mod direct obezitatea. Astfel că cei care consumă în mod constant dulciuri şi băuturi dulci, au tendinţă de îngrăşare, faţă de cei care nu consumă în mod constant zaharuri. Totodată, s-a constata că cei care în dieta cărora se regăseşte mai puţin de 10% zahăr, numărul cariilor dentare este mai mic.

Cele mai citite

Sub-ocuparea, noul șomaj

În 2023, aproape 100.000 de români erau „sub-ocupați". Intră în această categorie persoane disponibile să lucreze mai multe ore decât o cere locul de muncă...

MAE condamnă ferm toate actele de violență asupra jurnaliștilor

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) condamnă "ferm" toate actele de violenţă împotriva jurnaliştilor şi a mass-media în exercitarea profesiei lor, într-un mesaj transmis cu ocazia...

Rusia – Ucraina, ziua 779: Kremlinul spune că declarațiile lui Macron sunt parte a unei tendințe periculoase

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a descris astăzi comentariile recente ale preşedintelui francez Emmanuel Macron despre o posibilă intervenţie a Franţei în...
Ultima oră
Pe aceeași temă