15.8 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăGDPRVIDEO: Medicii și nutriționiștii urează tradiționalul ”Crăciun cumpătat!”

VIDEO: Medicii și nutriționiștii urează tradiționalul ”Crăciun cumpătat!”

Medicii și nutriționiștii recomandă ca în perioada sărbătorilor de iarnă să fie evitat consumul exagerat de alimente și băuturi, cuvântul de bază fiind cumpătarea. Specialiștii spun că această perioadă este caracterizată de excese culinare care duc la petrecerea sărbătorilor în spital din cauza indigestiilor, colicilor și a altor afecțiuni declanșate din lipsa de grijă a pacienților.

Potrivit B1 TV, sarmalele, caltaboşii, cârnaţii, piftia, cozonacul și vinul roşu sunt doar câteva dintre produsele consumate de români de Crăciun. Pe cât de gustoase sunt, pe atât de mult rău ne pot face.

”Să punem accentul pe calitate, nu cantitate și dacă se poate, la fiecare masă, un atl aliment tradițional. Deci dacă vrem sarmalele la o masă, fripturica la masa următoare sau dacă se poate chiar a doua zi”, a recomandat nutriționistul Cristian Mărgărit.

Medicii recomandă ponderare în special pentru cei care au ținut post sau suferă de boli cronice.

”Hidratarea este foarte importantă, pt că sucurile gastrice dar și detoxifierea se fac cu ajutorul hidratării apoi există posibilitatea să folosim ceaiuri sau remedii naturiste. ceaiul care ajută bila, ceaiul hepatic, ceaiul.diverse astfel de remedii naturale, condumente care ajută digestia, piperul, cele amare precum ghimbirul”, a explicat nutriționistul.

Cele mai citite

Mulțumesc-ul de pe panou zboară (NIc)ușor către coaliție

Ilustrație: Marian Avramescu Într-un final a devenit limpede pentru toți bucureștenii cui mulțumește primarul general al Capitalei, pe numeroasele panouri electorale de pe străzi. Mulțumirile...

Burkina Faso: Autoritățile interzic mai multe agenții de presă străine

Autorităţile din Burkina Faso au suspendat mai multe instituţii de presă străine deoarece au prezentat subiectul prin care armata, aflată la putere, a fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă