13.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăInternaționalFOTO: Care sunt cele mai bune fotografi ale anului 2015

FOTO: Care sunt cele mai bune fotografi ale anului 2015

Cele mai importante fotografii ale lui 2015 au fost alese, joi, în cadrul celei de-a 61-a ediții a competiției de fotojurnalism „World Press”. Astfel, fotografiile surprind teme care au zdruncinat societatea, precum criza imigranților și atentatele din Paris, potrivit site-ului oficial.

Marea câștigătoare este fotografia realizată de Warren Richardson, „Hope for a new life”, care ilustrează un bărbat ce trece un bebeluș prin gardul situat la granița dintre Ungaria și Serbia, în localitatea Röszke, din 28 august 2015. 

Al doilea loc aparține fotografului Corentin Fohlen, care a surprins marșul împotriva terorismului, organizat în 11 ianuarie 2015, la Paris, după cele cinci atacuri care au avut loc în regunea Île-de-France region și care au început cu atacul de la revista de satiră Charlie Hebdo.

Fotograful Niclas Hammarström din Suedia a fost votat pe locul trei, pentru o fotografie care surprinde violența din San Pedro Sula, Honduras. Astfel, în fotografie apare o victimă ucisă într-o răfuială între bande, în 4 aprilie 2015.

Concursul anual de fotografie World Press premiază cei mai buni fotojurnaliști, care surprind momente importante din anul anteror. Concursul este organizat în două categorii, iar fotografiile sunt evaluate de un juriul constituit din fotojurnaliști cu experiență.

Fotografiile câștigătoare sunt organizate într-o expoziție care face turul a 45 de țări, fiind văzută, anual, de mai mult de 3.5 milioane de oameni anual. 

World Press Contest Foto are o tradiție îndelungată, astfel că anul 1955 marchează prima dată când a avut loc competiția.

 

 

 

 

Cele mai citite

Atacurile asupra libertății presei, la nivel mondial, s-au intensificat. Siguranța jurnaliștilor în România, motiv de îngrijorare

Atacurile politice asupra libertăţii presei, inclusiv detenţia jurnaliştilor, suprimarea instituţiilor media independente şi difuzarea pe scară largă a dezinformării s-au intensificat în mod semnificativ...

Jim Caviezel, actorul care l-a jucat pe Iisus Hristos, spune că Dumnezeu l-a îndrumat să se facă actor

Jim Caviezel, actorul care l-a jucat pe Iisus Hristos în filum "Patimile lui Hristos", regizat de Mel Gibson și în care joacă și Maia...

Dan Petrescu, despre revenirea la CFR: “Mă simt ca acasă aici, mă motivează totul”

Dan Petrescu, antrenorul legendar care se întoarce pentru al patrulea mandat la conducerea echipei de fotbal CFR Cluj, a subliniat într-o conferință de presă...
Ultima oră
Pe aceeași temă