13.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăInternaționalÎncep înscrierile la Premiile Gopo

Încep înscrierile la Premiile Gopo

Cea de-a cincea ediţie a Galei Premiilor Gopo, care recompensează realizările anuale ale cinematografiei autohtone, va avea loc pe 28 martie 2011, la Bucureşti, potrivit unui comunicat de presă al Asociaţiei pentru Promovarea Filmului Românesc.

Înscrierile pentru nominalizările celei de-a cincea ediţii vor avea loc în perioada 20-28 ianuarie 2011. Toate detaliile referitoare la modul cum se fac înscrierile şi condiţiile de eligibilitate se găsesc pe site-ul www.premiilegopo.ro.

Eligibile pentru a fi jurizate şi nominalizate la Premiile Gopo 2011 sunt scurt şi lungmetrajele de ficţiune, precum şi documentarele, producţii româneşti sau coproducţii cu participare majoritar românească, care au avut premiera în festivalurile, pe marile şi micile ecrane din România în perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2010.

Potrivit noului Regulament al Premiilor Gopo, atât lungmetrajele de ficţiune, cât şi documentarele de lung metraj care au fost difuzate în circuitul sălilor de cinema sunt eligibile pentru nominalizări la categoriile Cel mai bun film, Cel mai bun regizor, Cea mai bună muzică originală, Cea mai bună imagine, Cel mai bun montaj şi Cel mai bun sunet.

De asemenea, organizatorii anunţă includerea unei noi categorii de premii în palmaresul Galei: pentru Cel mai bun film de debut de lung metraj ficţiune.

Nominalizările la toate categoriile vor fi stabilite de un juriu de preselecţie desemnat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc, în urma consultărilor avute cu reprezentanţi ai presei de specialitate şi producători de film din România, care va fi compus din 11 profesionişti ai domeniului. Acestea vor fi anunţate pe data de 21 februarie, în cadrul unei conferinţe de presă la care vor participa reprezentanţi ai organizatorilor şi ai Juriului .

După anunţarea nominalizărilor, peste 400 de profesionişti activi din toate domeniile industriei de film româneşti vor fi invitaţi să voteze pentru desemnarea câştigătorilor trofeelor din acest an, fie în plic sigilat, prin poştă, fie online.

Cele mai citite

Europa League: Leverkusen, aproape de finală. Remiză în meciul dintre Marseille și Atalanta

Noua campioană a Germaniei Bayer Leverkusen este cu un pas în finala Europa League, după ce a învins-o în deplasare pe AS Roma cu...

Rusia – Ucraina, ziua 779: Kremlinul spune că declarațiile lui Macron sunt parte a unei tendințe periculoase

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a descris astăzi comentariile recente ale preşedintelui francez Emmanuel Macron despre o posibilă intervenţie a Franţei în...

VIDEO. Ana Porgras, OUT de la Survivor. Vedeta a primit mii de euro de la PRO TV

Ana Porgras a fost nevoită să părăsească competiția „Survivor All Stars” în ediția difuzată pe 2 mai la PRO TV, după ce a suferit...
Ultima oră
Pe aceeași temă