19.1 C
București
miercuri, 29 mai 2024
AcasăInternaționalItalia va desfășura trupe în Nigeria. Decizia a fost luată de Camera...

Italia va desfășura trupe în Nigeria. Decizia a fost luată de Camera Deputaților de la Roma

Misiunea militară, anunţată luna trecută de guvernul italian, prevede o desfăşurare iniţială de 120 de soldaţi şi o limită maximă de 470.

Chiar dacă parlamentul de la Roma a fost dizolvat luna trecută înaintea alegerilor generale din 4 martie, miercuri a avut loc o sesiune specială a Camerei Deputaţilor pentru adoptarea unei rezoluţii în sprijinul misiunii.

Rezoluţia a fost susţinută de Partidul Democrat (de guvernământ) şi de partidul conservator de opoziţie Forza Italia, în timp ce alte forţe de opoziţie de dreapta şi de stânga au votat împotrivă ori s-au abţinut.

Ministrul Apărării Roberta Pinotti a declarat luni parlamentarilor că trupe italiene vor antrena gărzi de frontieră şi soldaţi nigerieni şi nu vor avea misiuni de patrulare la graniţă.

Nigerul, care se învecinează cu Libia la nord, este un stat de tranzit cheie pentru migranţii care vor să ajungă în Europa şi parte a regiunii Sahel, afectată de terorismul islamist.

Cele mai citite

Generalul israelian Yair Golan este noul şef al Partidului Laburist din Israel

Fostul general Yair Golan a fost ales marţi în funcţia de şef al Partidului Laburist din Israel, în timp ce această formaţiune de stânga,...

Clienţii Raiffeisen din Rusia nu vor mai putea efectua plăţi în dolari din 10 iunie

Subsidiara din Rusia a grupului bancar austriac Raiffeisen Bank International a anunţat miercuri că plăţile iniţiate în dolari nu vor mai fi disponibile începând...

Procurorii și polițiștii continuă operațiunea “Jupiter”. Peste 150 de percheziții într-o singură zi

Operațiunea "Jupiter", pe care procurorii și polițiștii o derulează în această perioadă pe întregul teritoriu al României, a inclus, doar în ziua de miercuri,...
Ultima oră
Pe aceeași temă