19.6 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăNumărul muncitorilor români și bulgari din Germania a crescut cu 50%, dar...

Numărul muncitorilor români și bulgari din Germania a crescut cu 50%, dar salariile lor sunt cu 1.000 de euro mai mici

Numărul imigranților români și bulgari care au sosit în ultimul an în Germania a crescut cu 54,4% față de 2013, anunță Agenția federală pentru ocuparea forței de muncă din Germania, citată de Agerpres.

Astfel, numărul imigranților români și bulgari se ridică la 239.995. Frauke Wille, un purtător de cuvânt al Agenției, a descris această creștere ca nefiind una 'extraordinară', având în vedere că de la 1 ianuarie 2014 cetățenii din România și Bulgaria pot lucra fără restricții pe teritoriul Uniunii Europene.

Citește și: Ţigani, vagabonzi şi hoţi – aşa îi vad ziarele britanice pe români. Bulgarii au scăpat mult mai ieftin

Deși numărul muncitorilor români și bulgari a crescut, salariilor lor sunt semnificativ mai mici decât salariul mediu al unui muncitor german, remarcă staffingindustry.com. Dacă un muncitor german câștigă 2.920 de euro pe lună, un român sau un bulgar vor fi plătiți cu numai 1.860 de euro pe lună.

Imigranții sunt atrași de condițiile de muncă mai bune de pe piața muncii din Germania, în comparație cu cele oferite de economiile cu probleme din țările lor de origine.

În perioada mai 2013-mai 2014, 1,25 milioane de muncitori au sosit în Germania din Europa de Est și din Grecia, Italia, Spania și Portugalia, în timp ce în perioada mai 2012-mai 3013 au venit 1,07 milioane de muncitori, o creștere cu 16,8%.

Numărul imigranților sosiți din Grecia, Italia, Spania și Portugalia care în prezent au un loc de muncă în Germania a crescut cu 6,9% ajungând la 520.791. Numărul cetățenilor din Polonia, Ungaria, Cehia, Slovacia, Slovenia, Estonia, Letonia și Lituania care au sosit în Germania a crescut cu 17%, numărul total al celor care și-au găsit un loc de muncă în Germania ajungând la 492.989 de persoane.

Cele mai citite

Biden îl primește pe Iohannis la Casa Albă. România urmează să cumpere din SUA avioane F-35 de 6,5 miliarde USD

Președintele României, Klaus Iohannis, va fi primit de președintele SUA, Joe Biden, la Casa Albă, în ziua de 7 mai 2024, într-un moment în...

Polonia verifică dacă judecătorul fugit în Belarus a spionat împotriva țării sale

Tomasz Szmydt, un judecător de la un Tribunal administrativ din Varşovia, a cerut luni azil în Belarus, spunând că a acţionat în semn de...

SUA îndeamnă Turcia și Israelul să-și rezolve diferendele

Statele Unite(SUA) au îndemnat luni Turcia şi Israelul să rezolve diferendele dintre ele, după ce Ankara a anunţat că suspendă relaţiile comerciale în încercarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă