21.6 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăȘomaj record în Coreea de Sud. Calculatoarele încep să înlocuiască oamenii

Șomaj record în Coreea de Sud. Calculatoarele încep să înlocuiască oamenii

Coreea de Sud a înregistrat în februarie un nivel record al ratei şomajului, de 4,9%, cel mai mare din ultimii şase ani, iar inteligenţa artificială începe să înlocuiască resursa umană, potrivit datelor transmise Ministerului Economiei de Sorin Toader, consilier economic al Biroului de Promovare Comercială Economică din Seul, informează Agerpres.

‘Directorul Băncii Centrale din Republica Coreea – Bank of Korea (BOK) a declarat recent că obiectivul final al politicilor economice care trebuie luate urgent de Executivul de la Seul îl constitue crearea de locuri de muncă de calitate superioară pentru menţinerea nivelului de bunăstare a populaţiei. Această afirmaţie vine urmare datelor publicate de Oficiul sud-coreean de statistică, conform cărora şomajul a ajuns la un nivel record de 4,9% în luna februarie 2016 (cel mai mare din ultimii şase ani). De asemenea, rata persoanelor tinere fără locuri de muncă a crescut cu 12,5%. Prin prisma acestui punct de vedere, prin care obiectivul final al creşterii economice îl constituie creşterea prosperităţii pentru fiecare cetăţean, menţinerea stabilităţii locurilor de muncă se poate constitui ca un alt obiectiv central’, informează Ministerul Economiei. 

Potrivit consilierului economic, găsirea unui loc de muncă rămâne o sarcină dificilă, cu atât mai mult cu cât în luna februarie 2016 o serie de factori externi precum vacanţa de Anul nou sau organizarea examenului naţional pentru funcţionarii publici, au contribuit, parţial, la această creştere. 

‘Condiţiile de pe piaţa locurilor de muncă continuă să se deterioreze, în parte, ca urmare a progreselor înregistrate în domeniul noilor tehnologii, inclusiv inteligenţa artificială, care încep, din ce în ce mai mult, să înlocuiască resursa umană, chiar şi în cazul acelor locuri de muncă mai solicitante sau care necesită o atenţie deosebită. Directorul BOK a afirmat că este necesară pregătirea pentru o nouă eră, în care rata de dezvoltare tehnologică continuă să accelereze. De asemenea, consideră că este necesară modificarea sistemului actual de învăţământ pentru a ajuta populaţia în procesul de pregătire pentru noile nevoi ale pieţei locurilor de muncă’, menţionează sursa citată.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Lungul lanț de C(i)olaci al rușinii

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele Partidului Social Democrat (PSD), premierul Marcel Ciolacu, s-a simțit jignit când a fost numit moldovean, domnia-sa fiind buzoian. La rândul lor,...

Aeroportul Internațional „Delta Dunării”- „gaura” neagră a Consiliului Județean Tulcea

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a inaugurat recent, cu mare tam-tam, finalizarea lucrărilor de modernizarea a Aeroportului Internațional „Delta Dunării” de la...

Gabriela Firea pregătește o concurență serioasă pentru Nicușor Dan în Alegerile Locale

Depunerea candidaturii reprezentantului PSD pentru functia de primar general al capitalei, in Bucuresti, 28 aprilie 2024. Inquam Photos / Octav Ganea
Ultima oră
Pe aceeași temă