18.9 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăLifestyleDe ce a stat Cosmin Moți în poartă la meciul Ludogoreț -...

De ce a stat Cosmin Moți în poartă la meciul Ludogoreț – Steaua

Cosmin Moți a avut un curaj de care puțini fotbaliști ar da dovadă, atunci când a ales să-l înlocuiască în poartă pe Stoianov, eliminat în minutul 119. Românul i-ar purtat noroc echipei sale, iar Ludogoreț a eliminat-o pe Steaua din play-off-ul Ligii Campionilor. Totuși curajul românului are o explicație.

Antrenorul ultimei echipe calificate în grupele Ligii, Georgi Dermendjiev, a dat o explicație menită să lămurească folosirea lui Cosmin Moți, în poartă, atunci când echipa a rămas fără goalkeeper-ul său de bază.

"Nimic nu este întâmplător. La antrenamente mai exersăm penaltiurile, iar lui Moţi îi place să stea în poartă. După eliminarea lui Stoianov l-am întrebat dacă vrea să intre în poartă şi a acceptat. Are instinct şi reacţie", a declarat Dermendjiev după meci, potrivit site-ului oficial al UEFA.

Cosmin Moți, bun prieten cu un fost portar consacrat, Bogdan Lobonț, a demonstrat că are instincte destul de bune chiar și atunci când stă între buturi, el fiind jucător de câmp. Fundașul, fost om de bază al lui Dinamo, a fost călăul Stelei în partida de la Sofia. El a executat primul penalty pentru bulgari și tot el a stat în poartă la loviturile steliștilor, reușind să apere două dintre ele.

Pârvulescu şi Râpă au tras destul de slab, iar Moți a reușit să apere fără probleme. De cealaltă parte și Arlauskis a beneficiat de o lovitură eșuată a bulgarilor, el apărând un șut foarte prost al lui Wanderson. 

Pentru Steaua au marcat la loviturile de departajare Keşeru, Szukala, Ad. Popa, Varela şi Prepeliţă. Pentru Ludogoreţ au înscris Moţi, Hamza, Junior Caicara, Marcelinho, Diakov şi Fabio Espinho, iar Wanderson a ratat.

Cele mai citite

Prongnoza meteo pe regiuni. Cum va fi vremea în intervalul 29 aprilie – 12 mai

Specialiștii de la Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) au emis prognoza meteo pe regiuni, valabilă în intervalul 29 aprilie - 12 mai 2024. Astfel,...

Nicușor, dormi liniștit! De Firea se ocupă Ciolacu

Ilustrație: Marian Avramescu Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, care visează la un nou mandat de edil-șef, poate să mai ia o pauză de...

Nicușor Dan, rol dublu în “Prinț și cerșetor”

IlustrațieȘ Marian Avramescu O nouă punere în scenă a celebrului roman al lui Mark Twain “Prinț și cerșetor” este programată pentru campania electorală a...
Ultima oră
Pe aceeași temă