12.1 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăLifestyleHagi se apropie de titlu cu Viitorul

Hagi se apropie de titlu cu Viitorul

Viitorul a revenit pe locul 2 în Liga 1, după ce a umilit-o pe CSU Craiova, scor 4-0, la Ovidiu. Florin Tănase a reuşit o dublă, iar Bănel Nicoliţă şi Aganovic şi-au trecut şi ei numele pe lista marcatorilor.

Doi dintre veteranii echipei lui Hagi au făcut faza primului gol al gazdelor. Cernat i-a pasat lui Bănel Nicoliţă, care l-a lăsat fără replică pe Bălgrădean cu un şut perfect, în minutul 11.

Nicoliţă a contribuit şi la al doilea gol, dar nu la fel de mult ca Dumitraş. Jucatorul lui CSU a comis o gafă imensă, iar Florin Tănase a marcat pentru 2-0, după ceva mai mult de jumătate de oră de joc.

Replica oltenilor a venit prin Bancu, însă mijlocaşul nu l-a putut învinge pe Râmniceanu. Oaspeţii puteau reduce din avantaj şi în finalul primei reprize, dar Dumitraş a tras slab după o fază frumoasă creată de colegii săi.

Craiova a arătat chiar mai rău în repriza a doua. Aganovic a făcut 3-0 în minutul 68, după o pasă inteligentă a lui Cernat, apoi Bawab a avut o intrare foarte dură la Achim şi a fost eliminat.

Florin Tănase şi-a trecut în cont dubla, în minutul 76, şi a stabilit scorul final, 4-0, rezultat care readuce Viitorul pe locul secund.

Victoriile lui Hagi, contestate de fostul său coleg Rednic

Hagi și Rednic au fost colegi la echipa națională a României în două turnee finale, Euro 84 și CM 90, dar istoricul comun nu-i împiedică să se atace!

Dinamovistul a pornit disputa, când a amintit de meciul direct, câștigat de Viitorul cu 5-1 chiar în Ștefan cel Mare: "Îi aduc aminte lui Hagi că noi am jucat în zece oameni din minutul 21 și la 0-0 am avut penalty, într-o fază la care un adversar trebuia eliminat. I-am egalat jucând în zece oameni, ei au marcat profitând de superioritatea numerică".

"Regele" s-a enervat și a profitat de victoria clară de aseară cu Craiova, 4-0, ca să-i demonstreze fostului său coleg că Viitorul chiar joacă fotbal, nu beneficiază de avantaje din partea arbitrilor: "Rednic e "Strâmbu'', am știut noi bine de ce i-am pus porecla asta. Îi place să dea vina pe alții mereu, doar asta face! Atât îi zic: i-am dat 5 la el acasă! Asta ar trebui să fie problemă mare pentru el, că Dinamo e club important! Eu, dacă aș fi pierdut cu 1-5 acasă și aș fi fost în situația lui aș fi demisionat după meci!".

"I-am arătat «manita», cum zic spaniolii", a continuat Hagi despre Mircea. "Manita" se referă la un gest care presupune cinci degete, deci cinci goluri primite de echipa învinsă. Pe lângă arbitrajul din Dinamo-Viitorul 1-5, Red­nic criticase stilul general în care sunt conduse partidele for­mației din Ovidiu."Viitorul primește cam ușor penalty-uri". "Ce să fac, Mircea, dacă noi jucăm fotbal? Noi combinăm bine". "Da, Hagi combină, tot combină de vreo trei ani și acum a ajuns sus pentru că merită să fie acolo", a insistat dinamovistul potrivit gsp.ro.

Rezultate înregistrate în partidele disputate, vineri şi sâmbătă, în etapa a XIX-a a Ligii I, programul celorlalte meciuri şi clasamentul competiţiei:

Vineri

Pandurii Târgu Jiu – Concordia Chiajna 2-0

Au marcat: Răduţ '42, Hora '68 (penalti)

Petrolul Ploieşti – CFR Cluj 1-0

A marcat: Zoubir '15

Sâmbătă

ACS Poli Timişoara – ASA Târgu Mureş 2-0

Au marcat: Luchin '45, Rufino '86

FC Viitorul – CSU Craiova 4-0

Au marcat: Nicoliţă '11, Tănase '32, '76, Aganovici '68

Au marcat:

Duminică (după închiderea ediției)

18.00 CSMS Iaşi – FC Botoşani

20.30 Steaua Bucureşti – Astra Giurgiu

Luni

20.30 FC Voluntari – Dinamo Bucureşti   

Cele mai citite

Astăzi este Vinerea Mare, ziua în care Iisus Hristos a fost răstignit. Tradiții și obiceiuri

Astăzi este Vinerea Mare, ziua în care Fiul lui Dumnezeu, Iisus Hristos, a fost răstingnit pe cruce și a fost dus în mormânt. Conform...

VIDEO. Laura Giurcanu s-a despărțit de fiul Andreei Esca. Influencerița s-a întors la fostul iubit

Viața sentimentală poate fi plină de surprize și răsturnări de situație, iar Laura Giurcanu pare să fi experimentat acest lucru într-o manieră cât se...

Ziua mondială a libertății presei – 3 mai

În 2024, Ziua mondială a libertăţii presei este dedicată importanţei jurnalismului şi libertăţii de exprimare în contextul actualei crize de mediu la nivel mondial,...
Ultima oră
Pe aceeași temă