19.6 C
București
miercuri, 1 mai 2024
AcasăLifestyleScandal FIFA: Șase înalți oficiali, ARESTAȚI înaintea alegerilor. Lovitură pentru Blatter!

Scandal FIFA: Șase înalți oficiali, ARESTAȚI înaintea alegerilor. Lovitură pentru Blatter!

Șase înalți oficiali din cadrul Federației Internaționale de Fotbal (FIFA) au fost arestați de autoritățile din Elveția. Apropiați ai actualului președinte Joseph Blatter, pe numele acestora a fost cerută extrădarea din SUA.

Foști sau actuali oficiali ai FIFA, cei șase sunt acuzați de corupție în cazul organizării CM 2022 de către Qatar. Oamenii de fotbal ar fi luat mită de la oameni de afaceri arabi, în special de la Mohammed bin Hammam, pentru a acorda Qatarului dreptul de organizare a turneului final din 2022. Sumele cu destinația FIFA se ridică la 5 milioane de dolari.

În total sunt vizați peste 10 oficiali, printre care Eugenio Figueredo (Uruguay), fost vicepreședinte al CONMEBOL (organizația din America de Sud similară cu UEFA), sau Jeffrey Webb (Ile. Cayman), vicepreședinte FIFA., conform New York Times.

Vezi aici lista completă a oficialilor FIFA acuzați de fapte de corupție

Cu toate că aceste scandal a apărut de mai bine de un an în urmă, anchetarea acestor fapte a fost una anevoioasă. Deși autoritățile elvețiene au găsit probe pentru a face primele arestări în acest caz, FIFA, care demara anul trecut propria anchetă, clasa acest caz în toamnă, atunci când departamentul de etică concluziona într-un raport că demersul prin care Qatar a fost desemnată țară câștigătoare a fost unul corect.

Printre alte acuzații care le sunt aduse oficialilor se numără și alte fapte de corupție care au avut loc în ultimii 20 de ani, printre care favorizarea anumitor țări în cursa pentru câștigarea dreptului organizare a diferitor ediții CM sau intervenții în vânzarea drepturilor de televizare și marketing către anumite firme.

Arestările vin cu doar câteva zile înainte de alegerile pentru președinția FIFA, în cursă aflându-se doi contracandidați: actualul șef Joseph Blatter, 79 ani, și prințul iordanian Ali Bin Al-Hussein, 39 de ani.

 

 

 

Cele mai citite

Alegerea eficientă a unei pompe de apă: Ghid complet pentru maximizarea performanței

Alegerea corectă a unei pompe de apă este esențială atât pentru eficiența energetică, cât și pentru îndeplinirea eficientă a cerințelor specifice fiecărui proiect. Fie...

Zelenski se precipită: Ucraina are nevoie de “o accelerare semnificativă” a livrărilor de armament

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat marţi seara că Ucraina are nevoie de "o accelerare semnificativă" a livrărilor de armament de la partenerii săi...

Rusia – Ucraina, ziua 777: Șoigu cere suplimentarea livrărilor de arme

Ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, a cerut suplimentarea şi accelerarea livrărilor de arme pentru operaţiunea militară în Ucraina, a comunicat Ministerul Apărării.Într-o întrunire...
Ultima oră
Pe aceeași temă