19.5 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăLifestyleUEFA scutită de taxe pentru Campionatul European din Franţa

UEFA scutită de taxe pentru Campionatul European din Franţa

Guvernul francez vrea să scutească UEFA de taxe şi impozite, cu excepţia TVA, pentru Campionatul European de fotbal din 2016.

"Cu excepţia TVA, care este controlată de reguli europene, nicio taxă, niciun impozit, nicio altă componentă de fiscalitate franceză nu va fi percepută forului fotbalistic şi filialelor sale franceze", a scris L'Equipe.

Această prevedere a proiectului rectificator al legii fiscale pe 2014, care va fi prezentată la 12 noiembrie Consiliului de Miniştri, se referă strict la structura Euro 2016 SAS, deţinută în proporţie de 95 la sută de UEFA şi de 5 la sută de Federaţia Franceză de Fotbal (FFF).

Potrivit sursei citate, avantajul fiscal acordat UEFA este "un angajament luat de Franţa în 2010, prin dosarul de candidatură pentru organizarea Euro-2016". El este justificat prin beneficiile pe care găzduirea competiţiei le va aduce economiei franceze.

"Rămâne de aflat care va fi costul acestui regim pentru finanţele publice", se întreabă Les Echos, după ce aminteşte că Executivul face eforturi susţinute pentru a echilibra bugetul pe 2015, iar această scutire ar putea face câteva valuri, potrivit Mediafax.

Turneul final al Campionatului European se va disputa între 10 iunie şi 10 iulie 2016, în zece oraşe franceze, cu participarea a 24 de echipe naţionale.

 

Cele mai citite

Serviciile secrete americane au tras concluzia în cazul Alexei Navalnîi

Serviciile secrete americane au stabilit că președintele rus Vladimir Putin probabil nu a ordonat uciderea politicianului de opoziție Alexei Navalnîi, scrie Reuters. Navalnîi a murit...

Dacă nu la fotbal, la tenis de masă! Elizabeta Samara câștigă Liga Campionilor

Jucătoarea română de tenis de masă Elizabeta Samara a reușit să obțină pentru a cincea oară în carieră titlul în Liga Campionilor europeni și...

Motivul incredibil pentru care Kristi Noem, om politic din SUA, și-a ucis câinele

Kristi Noem a spus că a relatat întâmplarea pentru a demonstra că este dispusă să facă lucruri care sunt „dificile şi urâte” atât în...
Ultima oră
Pe aceeași temă