19.6 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSportAmbasada Olandei, reacţie TRANȘANTĂ cu privire la votul în cazul Ponta

Ambasada Olandei, reacţie TRANȘANTĂ cu privire la votul în cazul Ponta

Ambasada Olandei în România a transmis, marți, un mesaj oficial în care își exprimă îngrijorarea cu privire la ”evoluțiile recente din Parlament care pun în lumină probleme mai largi legate de atitudinile față de justiție și corupție din România”.

Citește și: Liderul PPE acuză Parlamentul României de obstrucționare a Justiției

“După cum am mai declarat, Olanda crede cu tărie că toţi oamenii sunt egali în faţă legii. Evoluţiile recente din Parlament ridică probleme ample legate de atitudinile faţă de justiţie şi corupţie din România. Această preocupare a fost evidenţiată în prima parte a anului prin raportul MCV pe 2015 al Comisiei Europene. Acordăm o importantă foarte mare recomandărilor din raportul MCV. Avem încredere că România şi toate instituţiile sale le iau în considerare”, se arată într-un mesaj publicat pe pagina de Facebook a Ambasadei.

Ambasada SUA la București a transmis, marți, că orice acuzaţii de încălcare a legii de către demnitari guvernamentali trebuie cercetate pe deplin şi fără interferenţe, iar legea trebuie să se aplice în mod egal în cazul tuturor.

Citește și: Ambasada SUA reacționează în cazul Ponta: Orice acuzație trebuie cercetată pe deplin

”Aşa cum am spus anterior, nu comentăm cazuri individuale. Orice acuzaţii de încălcare a legii de către demnitari guvernamentali trebuie cercetate pe deplin şi fără interferenţe, iar legea trebuie să se aplice în mod egal în cazul tuturor. Instituţiile judiciare şi cele ale statului de drept trebuie să îşi poată desfăşura activitatea complet independent şi trebuie să se respecte întru totul atât legislaţia românească, cât şi principiul unui proces echitabil”, se arată într-un comunicat de presă transmis, marți, de către Ambasada SUA.

Citește și: Reacția Ambasadei Marii Britanii, după votul în cazul Ponta

Deputaţii au respins, marţi, în plenul Camerei, solicitarea DNA de avizare a urmăririi penale a premierului Victor Ponta, şi pentru conflict de interese.

 

 

Cele mai citite

Florin Piersic a fost transferat de la Cluj la Spitalul Matei Balș din București

Actorul Florin Piersic a fost adus marți seară la București, cu o aeronavă SMURD, pentru a fi internat la Institutul Național de Boli Infecțioase...
Ultima oră
Pe aceeași temă