14.8 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSportCe a declarat Iohannis înainte de plecarea la Bruxelles

Ce a declarat Iohannis înainte de plecarea la Bruxelles

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, înainte de plecarea la reuniunea extraordinară a Consiliului de la Bruxelles, pe tema crizei migrației ilegale, că este nevoie de măsuri credibile pentru sprijinirea ţărilor de origine, ca soluţie de prevenire a acestui fenomen.

Iohannis a arătat că, în cadrul reuniunii extraordinare, se va discuta despre măsurile pe care Uniunea Europeană şi statele membre le pot lua, pentru a ameliora situaţia generată de fluxurile migratorii din această regiune.

”Se conturează câteva direcţii de acţiune: stoparea traficului de fiinţe umane, inclusiv prin anihilarea reţelelor de traficanţi, prin capturarea şi distrugerea capacităţilor ilegale de transport, consolidarea eforturilor pentru salvarea celor aflaţi în pericol, pe mare, întărirea cooperării cu statele de origine şi de tranzit şi în final, sprijinirea statelor membre cele mai afectate”, a precizat Iohannis.

Citește și: Tragedie în Mediterană. O navă cu 700 de imigranți s-a răsturnat. Paza de Coasta a Italiei intervine în acest moment

Astfel, se vor discuta măsurile luate de Uniunea Europeană și statele membre pentru stoparea migrației. În acest context, se vor avea în vedere instrumentele de care dispune UE pentru a evita pierderile omenești.

Citește și: O navă cu 300 de imigranţi la bord a lansat un SOS în Marea Mediterană

”România regretă profund tragediile care au avut loc şi susţine efortul de îmbunătăţire a utilizării instrumentelor de care dispune Uniunea Europeană, în domeniu, pentru a evita repetarea unor astfel de situaţii şi pentru a evita pierderile de vieţi omeneşti”, a precizat șeful statului.

 Klaus Iohannis a scris, miercuri, pe pagina personală de Facebook, un mesaj în care și-a anunțat prezenta la Summit-ul extraordinar pe tema imigraţiei pe Marea Mediterană.

Citește și: FOTO. Preşedintele Iohannis va participa la Summit-ul extraordinar de la Bruxelles pe tema imigraţiei

“Războiul, dictaturile ori corupția generalizată silesc oameni din multe țări ale lumii să-și părăsească satele și orașele și să ia calea refugiului. Traficanți de toate felurile promit să-i ducă în țări libere de violență și persecuție. Niciodată problema refugiaților și a migrării nu a fost mai acută și, de aceea, mâine particip la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va căuta soluții pentru criza migrației”, se arată în postarea preşedintelui Iohannis.

 Întrunirea a fost convocată de preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, la Bruxelles, după naufragiile care au avut loc în ultima perioadă, soldate cu peste 1.000 de morţi.

 

Cele mai citite

Clotilde Armand și-a lansat o carte în care descrie lupta “nevăzută” din Primăria Sectorului 1

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 și candidată la cel de-al doilea mandat, și-a lansat o carte pe care a intitulat-o "Din primărie. Partea nevăzută". O...

Clotilde Armand și-a lansat o carte în care descrie lupta “nevăzută” din Primăria Sectorului 1

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 și candidată la cel de-al doilea mandat, și-a lansat o carte pe care a intitulat-o "Din primărie. Partea nevăzută". O...

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, crede că oxigenul este un gaz inflamabil. Nicușor Dan, primarul Capitalei, îl crede

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, politician foarte cunoscut în cadrul USR, susține că oxigenul este un gaz inflamabil. Inclusiv în prospectele unor produse tip...
Ultima oră
Pe aceeași temă