10.3 C
București
marți, 14 mai 2024
AcasăSportCe a postat Ponta pe Facebook, după votul din Camera Deputaților

Ce a postat Ponta pe Facebook, după votul din Camera Deputaților

Premierul Victor Ponta a scris, marți, pe pagina personală de Facebook un mesaj prin care susține că votul de astăzi este unul normal, iar Parlamentul și Guvernul au obligația de a respecta Constituția.

”Rezultatul votului din Camera Deputaților este unul normal. Parlamentul şi Guvernul au obligaţia de a respecta Constituţia!”, a scris Ponta, pe Facebook.

Deputații au respins, marți, în plenul Camerei, solicitarea DNA de avizare a urmăririi penale a premierului Victor Ponta, cu 231 ”pentru” respingerea urmăririi penale și 120 ”împotrivă”.

Rezultatul votului din Camera deputaților a stârnit reacții aprinse din partea politicienilor. Președintele Klaus Iohannis a declarat, marți, după ce deputații au respins cerere DNA de urmărire penală a premierului Victor Ponta, că Parlamentul nu ar trebui să obstrucționeze actul de justiție.

Citește și: Klaus Iohannis, reacție dură după votul în cazul Ponta

”Îmi mențin punctul de vedere conform căruia Parlamentul nu ar trebui să obstrucționeze actul de justiție. Regret faptul că astăzi coaliția de guvernare a impus o decizie în sens contrar. Regret, totodată, faptul că Parlamentul s-a transformat într-un scut de protecție pentru persoana Victor Ponta, bănuită de fapte penale”, a scris Iohannis, pe pagina personală de Facebook.

Europarlamentarul Monica Macovei a transmis, marți, că majoritatea din Camera Deputaților a ”dat liber la corupție la cel mai înalt nivel”. 

Citește și: Monica Macovei, despre votul în cazul Ponta: Deputații au ”dat liber la corupție la cel mai înalt nivel”

”Majoritatea din Camera Deputaților a dat astăzi liber la corupție la cel mai înalt nivel.  Deputații au blocat justiția pentru ca un prim-ministru in funcție să nu fie anchetat pentru fapte de corupție, dând astfel cel mai puternic semnal că politicienii sunt mai presus de lege și invincibili”, a precizat Monica Macovei.

Cu privire la acest subiect, reacții aprinse au fost și din partea opoziției. 

Copreședinta PNL, Alina Gorghiu, a declarat, marți, după ce deputații au respins cererea DNA de urmărire penală a premierului Victor Ponta, că premierul Victor Ponta este bolnav de putere.

“Am văzut azi un premier laș, un premier care-și calcă propriile angajamente, un premier care disprețuiește legea și îi disprețuiește pe români. În doar două zile, cu o viteză nemaiîntâlnită în cazul vreunui alt parlamentar, Victor Ponta și-a comandat un vot în plenul Camerei Deputaților pentru a se face scăpat de justiție. Din păcate, Victor Ponta e un cerșetor de imunitate și un politician fără demnitate. De azi înainte, oamenii pot vedea și mai clar că Victor Ponta e un premier bolnav de putere, care face orice pentru a rămâne în funcție”, afirmă Alina Gorghiu.

Și Liderul PNL, Ludovic Orban a reacționat, imediat după anunțarea deciziei deputaților. El a declarat că liberalii caută “temeiuri solide” pentru a putea ataca, la Curtea Constituțională, decizia în cazul lui Victor Ponta

 

 

Cele mai citite

Melinda Gates a ieșit din fundația pe care o fondase cu fostul ei soț Bill Gates

Melinda Gates, care a prezidat una dintre cele mai influente fundații filantropice din lume, a anunțat luni că părăsește organizația pe care a fondat-o...

Fostul avocat al lui Trump a depus mărturie în procesul cu Stormy Daniels

Michael Cohen, fostul avocat al lui Donald Trump, a compărut luni în calitate de martor-cheie la procesul fostului preşedinte al SUA pentru plăţi ascunse...

A fost dezvoltat plasticul care se descompune când nu mai e nevoie de el

O echipă de cercetători a dezvoltat un nou tip de plastic biodegradabil, care conține bacterii vii ce declanșează descompunerea materialului, potrivit antena3.ro. Noul plastic care...
Ultima oră
Pe aceeași temă