20.3 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSportCe avere are noul ministru al Muncii

Ce avere are noul ministru al Muncii

Noul ministru al Muncii, Dragoş Pîslaru, deține două locuinţe, peste 481.000 de lei în conturi şi acţiuni la mai multe societăţi, potrivit declarației sale de avere din decembrie 2015.

Dragos Pîslaru deține o casă de 182 de metri pătraţi, cumpărată în anul 1996, cât şi un apartament de 74 de metri pătraţi, deţinut împreună cu soţia sa, Livia Pîslaru. Totodată, el are 481.000 de lei, aproximativ 10.000 de dolari și peste 9.300 de euro în bănci.

Ministrul propus al Muncii deține acțiuni la mai multe firme: SC GEA Strategy & Consulting (acțiuni în valoare 339.600 de lei), SCDFEE Electrica SA  (în valoare de 68.062) și CNTEE Transelectrica SA (în valoare de 1.949 de lei).

În calitate de administrator la SC GEA Strategy & Consulting, el a obținut venituri de peste 180.000 de lei, în ultimul an fiscal, și aproximativ 2.300 de lei, în calitate de lector/expert la Universitatea Craiova, ca expert /lector. Totodată, Pîslaru a câștigat peste 3.400 de lei din plata cu ora pentru prestaţii în calitate de cadru didactic la Universitatea de Arhitecură din Bucureşti. Dragos Pîslaru a mai obținut 667 de lei pentru prezentare de conferință, la Fundaţia Friedrich Ebert, iar 24.000 de lei a primit de la Banca Mondială pentru consultanţă.

Citește și: Ce pregătire are noul minstru al Muncii, Dragoș Pîslaru

Totodată, el a câștigat peste 120.000 de lei din convenţii servicii pe proiecte europene la SC GEA Strategy & Consulting.

În calitate de persoană fizică autorizată, Pîslaru a avut contracte de management cu SC Taparo SA din Târgu Lăpuş şi cu Asociaţia Centrul Român pentru Inovaţie în Dezvoltare Locală Râmnicu Vâlcea, unde a fost director de program, obţinând aproape 120.000 de lei şi, respectiv, peste 66.000 de lei. El a obţinut şi 123.000 lei din dividende la SC GEA Strategy & Consulting. Soţia sa, Livia Pîslaru, a primit circa 2.100 de lei de la SC Pro Team Innovation SRL, în baza unui contract individual de muncă.

Premierul Dacian Cioloș a înaintat, luni, președintelui Klaus Iohannis, decizia de numire a consilierului de stat Dragoş Pîslaru în funcția de ministru al Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice. Președintele a semnat decretul, urmând ca luni după-amiază să aibă loc ceremonia de învestire în funcție.

Pîslaru este consilier de stat pe probleme economice în Cancelaria premierului. El ocupă această poziţie din decembrie 2015. Anterior, el a fost managing partner al companiei GEA Strategy & Consulting.

Citește și: Consilierul de stat Dragoș Pîslaru, noul ministru al Muncii. Cioloș: El va continua discuția privind Legea salarizării

Născut în 1976, Pîslaru este licenţiat în economie internaţională al ASE Bucureşti şi deţine o diplomă de master în relaţii internaţionale de la London School of Economics and Political Science din Londra.

Ministru Munciii Ana Costea şi-a dat demisia săptămâna trecută, joi, iar premierul Dacian Cioloş i-a acceptat-o, precizând că în perioada imediat următoare va înainta o propunere preşedintelui Klaus Iohannis. Cu o zi înainte, guvernul anunţase că a retras OUG privind salarizarea bugetarilor.Discuţiile pe legea salarizării vor continua în zilele următoare, „cu sau fără doamna Costea”, declara atunci purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu, precizând că premierul i-a cerut ministrului Muncii lămuriri în legătură cu ameninţările privind demisia, fără a primi un răspuns clar.

 

 

 

Cele mai citite

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

Coreea de Nord a trimis o delegație în Iran, pentru discuții economice și militare. Ambele țări avansează în domeniul nuclear

O delegație din Coreea de Nord a plecat de la Phenian spre Iran, unde urmează a fi primită de oficiali de la Teheran. Delegația nord-coreeană...
Ultima oră
Pe aceeași temă