17.3 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSportPonta, încrezător în succesul proiectului de securitate cibernetică. Ce declarații a făcut...

Ponta, încrezător în succesul proiectului de securitate cibernetică. Ce declarații a făcut premierul la deschiderea Summitului

Premierul Victor Ponta a precizat, luni, în cadrul Summitului Regional de Securitate Cibernetică, că România are o mare oportunitate pentru a dezvolta securitatea cibernetică împreună cu SUA şi poate fi un lider regional.

“Pentru România este o mare oportunitate pentru a dezvolta acest domeniu, cybersecurity, împreună cu Statele Unite ale Americii, cu siguranţă ţara cea mai avansată în acest domeniu, şi să dovedim că putem fi, nu doar pe plan naţional, dar pe plan regional, un lider în acest domeniu atât de special şi atât de important. Suntem şi putem fi în continuare un lider, în primul rând pentru că România are o bogăţie naturală imposibil de contestat (…) şi această bogăţie naturală o reprezintă capacitatea în special a tinerilor noştri, a tuturor celor care lucrează în acest domeniu, capacitatea acestora de reuşi atât în instituţii publice, în companii private, să fie inventivi, să creeze, să anticipeze şi să fie eficienţi în ceea ce înseamnă o lume atât de deschisă şi în acelaşi timp atât de fragilă”, a afirmat Ponta.

În acest context, premierul a subliniat că relațiile politice, militare și economice depind de capacitatea României de a asigura tehnologia necesară pentru protejarea datelor.

Citește și: Ce priorități și-a stabilit Ministerul Societății Informaționale

”Ciber Security urmărește viața de zi cu zi  atunci cand orice fel de sistem se află cu adevărat sub amenințarea unor proceduri ilegale, pe care noi trebuie să le prevenim, să le contracarăm”, a admis premierul.

În acest context, premierul a admis că tinerii joacă un rol important în păstrarea poziției de lider. Astfel, premierul a vorbit, în discursul său, despre capacitatea tinerilor care lucrează în domeniul securității cibernetice de a reuși  să creeze, să anticipeze si sa fie eficienți.

”Pe baza acestei bogății naturale, pe baza colaborării pe care o avem la nivel politic si internațional, parteneriatul dintre Romania și SUA trebuie să se dezvolte în acest domeniu”, a mai transmis Ponta.

București găzduiește, în acest an, Summitul Regional pentru Securitate Cibernetică. Evenimentul este organizat de Ministerul pentru Societatea Informațională împreună cu Departamentul Comerțului al SUA și Serviciul Comercial al Ambasadei SUA la București.

La dezbaterile de la Palatul Parlamentului, participă premierul Victor Ponta dar şi oficiali americani printre care cu Bruce Andrews, Adjunctul Secretarului pentru Comerţ din cadrul Departamentului comerțului din SUA. 

La evenimentul care începe luni și se va desfășura timp de trei zile, sunt invitate 17 state din Europa Centrală și de Sud-Est, Albania, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Cehia, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Macedonia, Republica Moldova, Muntenegru, Polonia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Ucraina, Statele Unite ale Americii și România.

Reprezentanții companiilor, oficialie guvernamentali, specialiștei în domeniul securității cibernetice din mediul public și privat își vor prezenta “politicile în domeniul securității cibernetice”, vor a aborda “tematici precum amenințările și vulnerabilitățile cibernetice” și vor identifica “oportunități pentru colaborare internațională și regională”.

Cele mai citite

Columbia a anunțat că va rupe relațiile diplomatice cu Israelul

Președintele columbian Gustavo Petro a declarat, miercuri, că țara sa va rupe relațiile diplomatice cu Israelul, pe al cărui lider l-a acuzat de „genocid”...

nasturii cămășii au sărit și i s-a văzut tricoul cu “Votați Piedone!”

Ilustrație: Marian Avramescu Premierul românilor autentici, Marcel Ciolacu, nu a putut să nu respecte tradiția autohtonă de 1 Mai Muncitoresc și a savurat mici...

ANAF a publicat „Lista albă” pentru primul trimestru din 2024

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a publicat „lista albă" a persoanelor juridice care au declarat şi au achitat la scadenţă obligaţiile fiscale de plată şi...
Ultima oră
Pe aceeași temă