12.9 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSportFOTO. Ce scrie presa străină despre premiera românească "prim-ministru inculpat pentru fapte...

FOTO. Ce scrie presa străină despre premiera românească “prim-ministru inculpat pentru fapte de corupţie”

Presa internaţională a relatat pe larg despre premiera de la Bucureşti referitoare la Victor Ponta care a devenit, luni, primul premier care este pus sub acuzare pentru acte de corupţie.

Premierul României Victor Ponta, inculpat pentru corupţie. Ponta, a fost inculpat pentru trei capete de acuzare privind acte de corupţie. Ponta este acuzat de fraudă, evaziune fiscală şi spălare de bani”, relatează postul britanic BBC care precizează că premierul susţine că este nevinovat.

 Agenţia France Presse susţine că premierul României, social-democratul Victor Ponta, a fost pus sub acuzare pentru corupţie, pentru fapte datând din perioada în care era avocat“.

CITEŞTE ŞI  DNA a pus SECHESTRU pe o parte a averii lui Ponta. Premierul, INCULPAT în dosarul lui Şova. A refuzat să dea declaraţii în faţa procurorilor

Associated Press scrie că premierul Ponta este acuzat de comiterea a 17 infracţiuni de fals în înscrisuri, complicitate la evaziune fiscală şi spălare de bani în perioada 2007-2011, când era avocat” care mai notează că procurorii DNA l-au inculpat pe premierul Victor Ponta în cadrul unei ample investigaţii de corupţie. (…). Ponta este primul premier în funcţie al României pus sub acuzare şi ale cărui active au fost puse sub sechestru“.

CITEŞTE ŞI  Mișcare disperată a lui Ponta: Se retrage de la șefia PSD

Statutul premierului Ponta a fost schimbat din suspect în inculpat, luni, într-o anchetă DNA care îl vizează şi pe fostul ministru al Transporturilor Dan Şova“, comentează agenţia Bloomberg, în timp ce Reuters afirmă că procurorii anticorupţie l-au pus sub acuzare pe premierul Victor Ponta în cadrul unei investigaţii penale privind fals în înscrisuri, evaziune fiscală şi spălare de bani“.

CITEŞTE ŞI  În ce dosare este cercetat Victor Ponta de DNA

Premierul Victor Ponta a ajuns luni, în cârje, la Direcţia Naţională Anticorupţie unde a fost audiat în Dosarul Turceni-Rovinari în care este urmărit penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală şi spălare de bani, fapte pe care le-ar fi săvârşit în perioada în care era avocat. DNA a pus pus sechestru pe bunurile mobile şi imobile ale premierului până la congruenţa sumei de de 181.439 de lei plus 79.641,11 lei, ratele de leasing de la maşina primită de la Şova.

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Elevii vor intra de vineri în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce în şcoli miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul...

A născut soția lui George Simion

Președintele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), George Simion, a primit un veste bună mult așteptată. Liderul AUR este tată. George Simion a anunțat pe Facebook că...

Sorina Pintea, condamnată la închisoare

Sorina Pintea, fost ministru al Sănătăţii, a fost condamnată la 3 ani şi 6 luni cu executare, printr-o sentinţă pronunţată, astăzi, de Tribunalul Cluj."În...
Ultima oră
Pe aceeași temă