17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSportUPDATE. Ce planuri are Iohannis cu arhivele CNSAS

UPDATE. Ce planuri are Iohannis cu arhivele CNSAS

UPDATE 10.28 După ce a vizitat arhivele CNSAS, Klaus Iohannis a declarat că doreşte eficientizarea arhivelor şi construirea unui muzeu al comunismului. 

"Mi se pare foarte important să nu trecem prea repede peste istoria noastră recentă. Este nevoie de o studiere mult mai atentă şi o reconciliere a noastră cu istoria noastră recentă. Fără această etapă este greu de crezut că putem să trecem pur şi simplu mai departe."

De asemenea, preşedintele a spus că va menţine comunicarea deschisă cu CNSAS-ul,pentru a o ajuta să depăşească problemele cu care se confruntă.

www_server_root = ‘http://worker.contentchannel.ro/flowplayer’;document.write(”);if(typeof flowplayerhtml == ‘undefined’) { document.write(”);}var domain = document.domain;var domain_split = domain.split(‘.’);var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + “.” + domain_split[domain_split.length-1];document.write(unescape(“%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/playernew/singleplayer_big/9c4e161f0e20d072c04e98800fd40d82/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));

 

"Am convenit să îmi trimită un memoriu cu cele mai importante probleme cu care se confruntă şi vom vedea dacă putem sa rezolvăm aceste probleme", a mai arătat şeful statului.

——-

UPDATE 10.15: Klaus Iohannis a ajuns la sediul arhivelor CNSAS.

Preşedintele Klaus Iohannis susține, într-o postare pe Facebook referitoare la vizita pe care o va face luni la arhivele CNSAS de la Popești-Leordeni, că în aceste dosare se află memoria comunismului și că ea va avea o contribuție importantă la deschiderea unui Muzeu al Comunismului.

"Arhivele fostei Securități reprezintă o parte din istoria poporului nostru. Dosarele întocmite de poliția politică închid în paginile lor nenumărate vieți de oameni nevinovați. Mâine voi vizita arhivele păstrate de CNSAS la Popești-Leordeni", notează Iohannis, în postarea pe contul său de Facebook.

Preşedintele subliniază că CNSAS deține, după Germania și Polonia, a treia arhivă ca mărime, preluată de la fostele servicii secrete comuniste.

"În aceste dosare se află memoria comunismului și nu avem dreptul s-o trecem sub tăcere. Dimpotrivă, ea va avea o contribuție importantă la deschiderea unui Muzeu al Comunismului, despre care am vorbit la Timișoara imediat după alegeri", mai spune Klaus Iohannis.

Administraţia Prezidenţială a anunţat, sâmbătă, că președintele Klaus Iohannis urmează să viziteze, luni dimineaţă, depozitele de arhivă ale Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) de la Popești Leordeni.

Cele mai citite

Deficitul bugetar a crescut, după primul trimestru

Deficitul bugetar a urcat la 2,06% din Produsul Intern Brut după primele trei luni din acest an, soldul negativ cifrându-se la 35,88 miliarde de...

Tichetele casnice: cum le pot folosi firmele și persoanele fizice

Sistemul de plată prin tichete a activităților casnice e funcțional și tocmai a fost modificat de Guvern printr-o ordonanță de urgență, deși acesta ar...

Conducerile școlilor, umplute de activiști de partid, din timp pentru alegeri

Cred că în acest moment a devenit clar pentru toată lumea că Ligia Deca nu este un ministru al Educației, deși ocupă această funcție,...
Ultima oră
Pe aceeași temă