15.5 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSportUPDATE. Ce planuri are Iohannis cu arhivele CNSAS

UPDATE. Ce planuri are Iohannis cu arhivele CNSAS

UPDATE 10.28 După ce a vizitat arhivele CNSAS, Klaus Iohannis a declarat că doreşte eficientizarea arhivelor şi construirea unui muzeu al comunismului. 

"Mi se pare foarte important să nu trecem prea repede peste istoria noastră recentă. Este nevoie de o studiere mult mai atentă şi o reconciliere a noastră cu istoria noastră recentă. Fără această etapă este greu de crezut că putem să trecem pur şi simplu mai departe."

De asemenea, preşedintele a spus că va menţine comunicarea deschisă cu CNSAS-ul,pentru a o ajuta să depăşească problemele cu care se confruntă.

www_server_root = ‘http://worker.contentchannel.ro/flowplayer’;document.write(”);if(typeof flowplayerhtml == ‘undefined’) { document.write(”);}var domain = document.domain;var domain_split = domain.split(‘.’);var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + “.” + domain_split[domain_split.length-1];document.write(unescape(“%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/playernew/singleplayer_big/9c4e161f0e20d072c04e98800fd40d82/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));

 

"Am convenit să îmi trimită un memoriu cu cele mai importante probleme cu care se confruntă şi vom vedea dacă putem sa rezolvăm aceste probleme", a mai arătat şeful statului.

——-

UPDATE 10.15: Klaus Iohannis a ajuns la sediul arhivelor CNSAS.

Preşedintele Klaus Iohannis susține, într-o postare pe Facebook referitoare la vizita pe care o va face luni la arhivele CNSAS de la Popești-Leordeni, că în aceste dosare se află memoria comunismului și că ea va avea o contribuție importantă la deschiderea unui Muzeu al Comunismului.

"Arhivele fostei Securități reprezintă o parte din istoria poporului nostru. Dosarele întocmite de poliția politică închid în paginile lor nenumărate vieți de oameni nevinovați. Mâine voi vizita arhivele păstrate de CNSAS la Popești-Leordeni", notează Iohannis, în postarea pe contul său de Facebook.

Preşedintele subliniază că CNSAS deține, după Germania și Polonia, a treia arhivă ca mărime, preluată de la fostele servicii secrete comuniste.

"În aceste dosare se află memoria comunismului și nu avem dreptul s-o trecem sub tăcere. Dimpotrivă, ea va avea o contribuție importantă la deschiderea unui Muzeu al Comunismului, despre care am vorbit la Timișoara imediat după alegeri", mai spune Klaus Iohannis.

Administraţia Prezidenţială a anunţat, sâmbătă, că președintele Klaus Iohannis urmează să viziteze, luni dimineaţă, depozitele de arhivă ale Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) de la Popești Leordeni.

Cele mai citite

SUA nu are reprezentant la învestitura lui Putin de la Moscova

Statele Unite(SUA) au anunţat luni că nu vor participa la ceremonia de învestire a preşedintelui rus Vladimir Putin, care va începe oficial, marţi, al...

Astronauții dezvăluie ce miros unic are spațiul cosmic

După ce se întorc din ieșirile în spațiu astronauții simt în mod regulat un miros unic atunci când își scot căștile, iar colegii lor...

Polonia verifică dacă judecătorul fugit în Belarus a spionat împotriva țării sale

Tomasz Szmydt, un judecător de la un Tribunal administrativ din Varşovia, a cerut luni azil în Belarus, spunând că a acţionat în semn de...
Ultima oră
Pe aceeași temă