21.2 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSportCe spune Ponta despre nominalizarea lui Hellvig la SRI

Ce spune Ponta despre nominalizarea lui Hellvig la SRI

UPDATE 10:53: Premierul Victor Ponta, a declarat, vineri, că nu are nimic cu persoana lui Eduard Hellvig şi că nominalizarea acestuia la şefia Serviciului Român de Informaţii (SRI) este bună "ca persoană", dar că PSD ar fi dorit pe cineva neimplicat politic.

"Am fost informat de către preşedinte personal despre propunerea pe care o va face. Vă daţi seama că împotriva lui Edi Hellvig nu am absolut nimic, mai degrabă contrariul, am lucrat foarte bine împreună, şi ca ministru în Guvern, şi ca secretar general al PNL, e unul dintre cei cu care am pus bazele USL şi am trecut prin momente foarte grele. Ca să citez din propagandă: «E alături de mine, Crin Antonescu şi Liviu Dragnea co-autor la lovitura de stat din 2012». Deci, strict asupra persoanei lui Hellvig nu am absolut nimic împotrivă, ba chiar cred că este un om echilibrat şi care poate să îşi facă foarte bine datoria", a spus Ponta.

———

Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, a declarat, joi, că propunerea lui Iohannis pentru şefi SRI va fi discutată la  şedinţa grupurilor parlamentare ale PSD, şi se va lua şi o decizie în acest sens, informează Mediafax

„O să vorbim în grupurile parlamentare şi o să decidem”, a spus Ponta.

Purtătoarea de cuvânt al PSD, Gabriela Firea, a precizat,că propunerea referitoare la Hellvig va fi discutată lunea viitoare în BPN al PSD, precum şi în grupurile parlamentare PSD-UNPR, dar şi cu partenerii de guvernare ai PSD.

Citeşte şi: Eduard Hellvig, propunerea lui Iohannis la SRI. Reacţia europarlamentarului

„Nominalizarea se va discuta luni la BPN şi în grupurile parlamentare reunite ale PSD-UNPR, precum şi cu partenerii de guvernare PC şi PLR. Ulterior, premierul Victor Ponta, preşedintele PSD, va anunţa decizia”, a spus Firea.

Preşedintele Klaus Iohannis l-a nominalizat, joi, pe europarlamentarul PNL Eduard Hellvig pentru funcţia de director al Serviciului Român de Informaţii.

Citeşte şi: Iohannis și-a anunțat propunerea la șefia SRI. La SIE, ”vorbim altă dată”

Şeful statului a spus că în cursul zilei a avut întâlniri cu liderii partidelor politice, cărora le-a adus la cunoştinţă intenţia sa de nominalizare a lui Eduard Hellvig pentru funcţia de director al Serviciului Român de Informaţii.

Cele mai citite

Lista PSD pentru Consiliul General începe cu Firea, Negoiță și Băluță. Piedone nu figurează

Lista candidaților propuși de PSD pentru Consiliul General al Municipiului București începe cu Gabriela Firea, Robert Negoiță, Daniel Băluță și Dan Cristian Popescu. Pe lista...

Lumina Sfântă a fost adusă în Republica Moldova de un avion al României

Lumina Sfântă a fost adusă de la Ierusalim în Republica Moldova, în anul 2024, de un avion al României, anunță presa de la Chișinău. Cursa...

Lista PSD pentru Consiliul General începe cu Firea, Negoiță și Băluță. Piedone nu figurează

Lista candidaților propuși de PSD pentru Consiliul General al Municipiului București începe cu Gabriela Firea, Robert Negoiță, Daniel Băluță și Dan Cristian Popescu. Pe lista...
Ultima oră
Pe aceeași temă