21.6 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSportCe spune Victor Ponta despre decizia PNL de a bloca revizuirea Constituției

Ce spune Victor Ponta despre decizia PNL de a bloca revizuirea Constituției

Premierul Victor Ponta a precizat, pe pagina personală de Facebook, că decizia PNL de a bloca procesul de revizuire a Constituției este o măsură total greșită, o nouă dovadă a miopiei, mediocrității și lipsei de viziune a actualei conduceri a partidului.

“Regret profund faptul că liderii PNL au anunțat oficial (după ce negaseră cu îndârjire câteva săptămâni) că au decis definitiv blocarea procesului de revizuire a Constituției! Este o măsura total greșită, încă o dovadă a miopiei, mediocrității și lipsei de viziune a actualei conduceri a PNL, care afectează fiecare cetățean”, a scris Ponta.

Citeşte şi: Blocaj în revizuirea Constituției. Gorghiu: Nu putem reforma Constituția cu oameni care au încălcat drepturile cetățenilor

El subliniat că statul nu poate fi reformat, cu respectarea standardelor europene, prevenirea conflictele instituționale, adaptarea imunităților sau facilitarea confiscării bunurilor ilicite, fără să fie aduse modificările necesare la Constituție şi aminteşte că parlamentarii liberali, spre deosebire de noii lor colegi pedeliști, au fost aleși în decembrie 2012 pe baza promisiunii asumate de a revizui Constituția.

“Încă o răzgândire, încă o păcăleală, încă o dovadă de miopie politică din partea lor – iar în 2016 vor cere iar votul cetățenilor după ce au uitat tot ce au promis in 2012! Sper că mintea de pe urmă să îi ajute pe liderii PNL să revină asupra acestor decizii total eronate! România are nevoie de o Constituție modernizată!!!”, a conchis Ponta.

Citeşte şi: Victor Ponta le cere liberalilor să nu blocheze modificarea Constituției

Co-preşedintele PNL Alina Gorghiu a anunţat, joi seară, la evenimentul ”Constituţia Liberală”, organizat de TNL, că Victor Ponta și PSD nu mai pot fi parteneri ai PNL-ului în realizarea reformei constituționale, întrucât un dialog constructiv cu PSD-ul nu mai este posibil, astăzi.

Co-preşedintele PNL a declarat în cadrul evenimentului că revizuirea Constituției este cea mai importantă reformă, pentru că este esența contractului social dintre cetățeni și stat.

”Nu trebuie să facem greșeala de a privi acest demers ca pe unul strict politic. Revizuirea Constituției este înainte de toate o chestiune personală, individuală, a fiecărui cetățean al acestei țări. Trebuie să ne întrebăm dacă suntem mulțumiți de noi înșine în România. Avem suficiente drepturi și libertăți? Sunt acestea bine protejate? Funcționează instituțiile statului în interesul cetățeanului? Suntem feriți de abuzuri?”, a afirmat Alina Gorghiu, adăugând că ”instituțiile statului sunt departe de performanța pe care ne-o dorim, fie că vorbim de aparatul administrativ local și central, fie că vorbim de serviciile sociale esențiale pentru demnitatea individului: sănătate, educație, protecția mediului”.

 

 

Cele mai citite

Alexander Zverev, campion la Foro Italico

Germanul Alexander Zverev a câştigat pentru a doua oară în carieră turneul ATP Masters 1.000 de la Roma, după ce l-a învins în finală...

Max Verstappen obține a 59-a victorie din cariera sa în Campionatului Mondial de Formula 1

Pilotul olandez Max Verstappen, reprezentând echipa Red Bull, a câștigat Marele Premiu al regiunii Emilia Romagna, desfășurat duminică la Imola, Italia. Aceasta reprezintă a...

Declarația unică 2024: Schimbări în taxarea veniturilor extrasalariale

Veniturile din activități independente trebuie declarate până pe 27 în Declarația unică 2024. Cei care completează formularul, pot dona până la 3,5% din impozitul...
Ultima oră
Pe aceeași temă