18.9 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSportComisia de cultură a Camerei Deputaților a amânat discuțiile privind legea de...

Comisia de cultură a Camerei Deputaților a amânat discuțiile privind legea de funcționare a SRR și SRTv

Comisia de cultură a Camerei Deputaților a amânat, marți, discutarea propunerii pentru completarea Legii de funcţionare a Societăţii Române de Radiodifuziune şi Societăţii Române de Televiziune , informează Agerpres.

„Este o iniţiativă în procedură de urgenţă. (…) Înţeleg că la solicitarea grupului social-democrat se doreşte a amâna discuţia pentru o săptămână şi rog consilierii comisiei să facă o adresă către Biroul permanent să solicităm amânarea discuţiei pentru că se află în procedură de urgenţă şi în mod normal săptămâna viitoare ar fi trecut tacit”, a declarat preşedintele Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă, deputatul PNL Gigel Ştirbu. 

Social-democratul Florin Pâslaru a spus că amânarea vine din cauza amendamentelor la această propunere.

Citește și: MediaSind cere depolitizarea reală a Radioului și a Televiziunii publice

„În momentul în care ai o lege atât de importantă, cerută şi de partidele politice şi de societatea civilă, înţeleg că sunt foarte multe amendamente care se doresc a fi introduse în lege de colegii noştri şi considerăm că este bine să mai discutăm pe seama acestui subiect”, a precizat el. 

Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 41/1994 privind organizarea şi funcţionarea Societăţii Române de Radiodifuziune şi Societăţii Române de Televiziune a fost iniţial inclusă pe ordinea de zi, marţi, în Comisia de cultură. Prin proiectul de Lege se propune separarea funcţiei de preşedinte al consiliului de administraţie de cea de director general al SRR şi SRTv şi incompatibilităţi pentru membri ai consiliilor de administraţie. 

Citește și: Liberalii nu vor modificarea legii TVR și Radio România

Potrivit proiectului, directorul general urmează să fie selectat în urma unui concurs de proiecte de management şi, în cursul mandatului său de conducere, va avea autonomie decizională, dar va da socoteală de bună administrare a societăţii în faţa consiliului de administraţie. În cazul unui management defectuos flagrant, al neîndeplinirii indicatorilor de performanţă stabiliţi prin contractul de management, directorul general va putea fi schimbat din funcţie, prin votul consiliului de administraţie, înaintea de expirarea mandatului. 

De asemenea, a fost amânată pentru săptămâna viitoare şi discutarea propunerii legislative pentru modificarea şi completarea Legii nr. 182 din 25 octombrie 2000 privind protejarea patrimoniului cultural naţional mobil.

Citește și: Propunere legislativă pentru salvarea TVR

Cele mai citite

A fost găsită fetița dispărută la Iași. Alazaroaie Riana Danielle a plecat de la școală, dar nu mai ajunsese acasă

ALAZAROAIE RIANA DANIELLE are 10 ani și fusese văzută ultima dată purtând uniforma școlară. La momentul dispariției, ea se afla pe raza municipiului Iași,...

A fost găsită fetița dispărută la Iași. Alazaroaie Riana Danielle a plecat de la școală, dar nu mai ajunsese acasă

ALAZAROAIE RIANA DANIELLE are 10 ani și fusese văzută ultima dată purtând uniforma școlară. La momentul dispariției, ea se afla pe raza municipiului Iași,...

Iuliana Beregoi, despre cum reușește să se împartă între viața profesională și cea personală: “Sincer…”

Iuliana Beregoi este recunoscută ca una dintre cele mai apreciate artiste, vloggerițe și actrițe din România și Republica Moldova. La doar 19 ani, tânăra...
Ultima oră
Pe aceeași temă