18.9 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSportUPDATE: Plenul Camerei Deputaților votează, miercuri, cererea pentru reținerea și arestarea preventivă...

UPDATE: Plenul Camerei Deputaților votează, miercuri, cererea pentru reținerea și arestarea preventivă a deputatului Rizea

UPDATE 17.00: Plenul Camerei Deputaților votează, miercuri, cererea DNA privind reținerea și arestarea preventivă a deputatului PSD Cristian Rizea, informează Agerpres.

„Miercuri, de la 10,00 la 12,00, are loc plenul Camerei Deputaţilor cu dezbateri pe problemele înscrise pe ordinea de zi, de la ora 12,00 la 12,45 se va analiza cererea ministrului Justiţiei şi cele două rapoarte ale Comisiei juridice vizavi de reţinerea şi arestarea domnului Rizea, iar după aceea va fi votul final pe iniţiativele legislative şi două voturi cu bile pe cele două rapoarte ale Comisiei juridice”, a anunţat secretarul forului legislativ, Niculae Mircovici. 

UPDATE 12.59:  Deputatul PSD Cristian Rizea a declarat, luni, că dosarul său are o singură probă – un martor care și-a schimbat declarațiile, informează Agerpres.

„Am prezentat un punct de vedere al avocatului meu, domnul Alexandru Chiciu, am expus declaraţia pe care am avut-o în faţa colegilor mei deputaţi şi am răspuns ulterior la întrebările pe care un coleg mi le-a adresat. Pot să vă spun doar atât: acest dosar are o singură probă. În această speţă, a mai existat un proces, acum cinci ani de zile, în 2011, când l-am câştigat în faţa Agenţiei Naţionale de Integritate. Repet, cu acelaşi obiect, cu aceeaşi sumă de bani, iar acel martor care atunci în 2011 a declarat cu mâna pe Biblie în faţa unui judecător într-un fel, astăzi, la cinci ani de zile, are o declaraţie total schimbată, pentru că în aceşti cinci ani de zile a comis anumite ilegalităţi, a ajuns în închisoare şi şi-a negociat libertatea lui cu preţul libertăţii mele”, a declarat Rizea, la ieşirea din sala de şedinţe a Comisiei Juridice. 

El a susţinut că, în spatele acestei acţiuni a DNA, este faptul că şi-a dorit să candideze la Primăria Sectorului 5. “Faptul că mi-am dorit să candidez la sectorul 5 şi să fac ceva pentru oamenii de acolo. Trebuia să renunţ mai demult, nu am ascultat pe cine trebuia”, a spus deputatul. 

Întrebat dacă este pregătit şi pentru varianta arestului, el a spus: “Sunt pregătit. Dacă trebuie să înfrunt asta… E un examen pentru mine, asta e viaţa”. 

UPDATE 12.44: Comisia Juridică a Camerei Deputaților a dat aviz pentru reținerea și arestarea deputatului PSD Cristian Rizea. Avizul este consultativ.

Raportul Comisiei Juridice va merge în plenul Camerei Deputaților, care va decide prin vot dacă aprobă sau nu cererea formulată de procurorii DNA. 

UPDATE 12.17:  Ședința Comisiei Juridice a Camerei Deputaților, în cazul deputatului PSD Cristian Rizea, a început, informează Agerpres.

Sunt prezenţi 16 deputaţi din comisie. 

La şedinţă a venit şi Cristian Rizea pentru a-şi susţine punctul de vedere. 

————

Comisia juridică a Camerei Deputaților se reunește, luni, la ora 12.00, pentru a analiza și a da un raport cererii formulate de procurorii anticorupție, cu privire la încuviințarea reținerii și arestării preventive a deputatului PSD, Cristian Rizea, informează Agerpres.

Cristian Rizea este acuzat de trafic de influenţă, spălare de bani în formă continuată şi influenţarea declaraţiilor, într-un dosar care are 8 volume şi 2.474 de pagini. 

Citește și: UPDATE: Procurorii DNA cer aviz pentru arestarea deputatul Cristian Rizea

După întocmirea raportului de către Comisia juridică, plenul Camerei Deputaților va decide prin vot dacă aprobă sau nu cererea formulată de procurorii DNA. 

Ca urmare a cererii de reținere și arestare preventivă, Rizea a anunțat că se retrage de la candidatura pentru Primăria Sectorului 5.

Citește și: Deputatul Rizea, cercetat pentru corupție, a renunțat la candidatura pentru Primăria Sectorului 5

„Le voi solicita tuturor colegilor mei, indiferent de partid, să studieze dosarul şi să aprecieze cu echilibru şi obiectivitate. Vreau să le transmit celor care m-au vrut în această poziţie sau celor pe care i-am deranjat că nu voi mai candida la sectorul 5 şi, e o întrebare retorică, nu ştiu de ce în şapte ani de zile nu am putut să fiu chemat măcar o singură dată de când există această presupusă faptă (la DNA – n.r.) şi doar acum, înainte cu două luni de alegeri”, a spus Rizea, la Palatul Parlamentului, după ce şi-a consultat dosarul împreună cu avocaţii săi. 

 

 

Cele mai citite

Iuliana Beregoi, despre cum reușește să se împartă între viața profesională și cea personală: “Sincer…”

Iuliana Beregoi este recunoscută ca una dintre cele mai apreciate artiste, vloggerițe și actrițe din România și Republica Moldova. La doar 19 ani, tânăra...

Iuliana Beregoi, despre cum reușește să se împartă între viața profesională și cea personală: “Sincer…”

Iuliana Beregoi este recunoscută ca una dintre cele mai apreciate artiste, vloggerițe și actrițe din România și Republica Moldova. La doar 19 ani, tânăra...

Tragedie la Marea Neagră! O navă s-a scufundat. Trei persoane sunt date dispărute

Sâmbătă dimineață, o navă sub pavilion tanzanian s-a scufundat în Marea Neagră, la 26 de mile marine de Sf. Gheorghe, anunță Autoritatea Navală Română....
Ultima oră
Pe aceeași temă