15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSportOprea scapă de acuzațiile de PLAGIAT. Care sunt argumentele Consiliului de Etică

Oprea scapă de acuzațiile de PLAGIAT. Care sunt argumentele Consiliului de Etică

Suspiciunile de plagiat în cazul premierului interimar Gabriel Oprea nu se confirmă, a anunțat, joi, Consiliul Național de Etică.

”În urma sesizării având ca obiect teza de doctorat elaborată de domnul prof. univ. dr. Gabriel Oprea, Consiliul Naţional de Etică a Cercetării Ştiinţifice, Dezvoltării Tehnologice şi Inovării, singurul organism abilitat pentru soluţionarea acestui tip de sesizări la nivel naţional în cazul persoanelor care ocupă funcţii de demnitate publică, a finalizat procedurile de analiză în acest caz, adoptând Hotărârea nr. 2.165/8.07.2015 prin care constată că nu se confirmă suspiciunea de plagiat”, se arată în comunicatul remis de Consiliul Național de Etică.

Citește și: Gabriel Oprea, suspect de plagiat și că a obținut doctoratul înainte de termen

Comisia de Etică a Facultății București A examinat teza de doctorat a lui Gabriel Oprea este un plagiat, întrucât premierul interimar era bănuit că ar fi obținut titlul academic fără a urma toate etapele.

Oprea a realizat studii de doctorat la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti, iar diploma de doctorat a fost obținută în domeniul Procedurii Penale, coordonator fiind profesorul universitar doctor Ion Neagu.

Gabriel Oprea a anunțat că respinge orice acuzație, el fiind un om corect. De asemenea, el a lăsat să se înțeleagă că a fost vorba de o răzbunare indicând persoana care a făcut această sesizare.

 

Cele mai citite

Cursa pentru București. Gabriela Firea: „Am încredere în şansele mele, pentru că Bucureştiul arată mult mai rău decât acum patru ani”

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că are încredere în şansele sale la alegeri, deoarece, după propriile spuse, Bucureştiul arată „mult...

Sorina Pintea, condamnată la închisoare

Sorina Pintea, fost ministru al Sănătăţii, a fost condamnată la 3 ani şi 6 luni cu executare, printr-o sentinţă pronunţată, astăzi, de Tribunalul Cluj."În...

Soluții pentru protecția împotriva exploziilor de praf

În peisajul comercial de astăzi, asigurarea siguranței și securității este vitală, în special în ceea ce privește reducerea riscurilor asociate cu exploziile de praf....
Ultima oră
Pe aceeași temă