16.6 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSportCozi IMENSE la centrele APIA. Fermierii stau la rând de duminică noaptea

Cozi IMENSE la centrele APIA. Fermierii stau la rând de duminică noaptea

Sute de fermieri așteaptă, luni, la cozi, la centrele APIA din județul Constanța, unii dintre aceștia așezându-se la rând încă de duminică noapte, pentru a-și depune dosarele pentru subvenții, scrie Mediafax

Cozile s-au format în condițiile în care, începând de marți, pentru depunerea dosarelor pentru subvenții se vor percepe penalizări de 1% pentru fiecare zi de întârziere.

Mulți dintre ei spun că au venit abia acum fie pentru că nu au reușit să obțină la timp toate documentele de la primărie, fie pentru că nu au avut timp.

Citește și: Mai mulți fermieri protestează, joi, la Cluj. Care sunt nemulțumirile

Directorul APIA Constanța, Dan Burleanu, a afirmat că suprafața de teren digitizată și acceptată în acest moment este relativ similară cu cea de anul trecut.

”Într-adevăr, încă sunt cozi la centrele APIA, fiind fermieri care au preferat să vină în ultima zi, din anumite motive. (…) În județul Constanța s-au închis, până vineri, aproximativ 400.000 de hectare. Nu este rău – undeva la peste 85 la sută față de anul trecut, și sperăm ca la închiderea acestei zile să fim la 95 la sută comparativ cu 2014. Anul trecut am avut circa 10.600 de dosare eligibile la plată, cu o suprafața închisă de aproape 500.000 de hectare. Și anul acesta, la finalul perioadei de depunere, cu tot cu cele 25 de zile în care se percep penalități, ar trebui să egalăm această suprafață fără probleme”, a spus Dan Burlacu.

El a precizat în zilele următoare va crește numărul dosarelor depuse.

”Mai sunt la coadă foarte mulți. Dar mulți au venit și au digitizat, iar din punct de vedere al documentelor au acum dosare complete – trebuie să vină să mai dea stegulețul și dosarul este mult mai ușor de primit”, a mai declarat el.

Citește și: Meseria de fermier redevine interesantă pentru tineri

În județul Constanța, dosarele cu cereri pentru subvenții pot fi depuse la șapte centre locale, precum și la centrul județean.

Începând de marți, pentru depunerea dosarelor pentru subvenții se vor percepe penalizări de 1% pentru fiecare zi de întârziere.

Cele mai citite

5 metode prin care îți poți depăși frica de a vorbi în limba engleză

Frica de a vorbi în engleză este o emoție comună printre cei care învață această limbă străină, dar există numeroase metode eficiente pentru a...

România încă are nevoie de militari profesioniști. Recrutarea continuă

Ministerul Apărării Naționale (MApN) își continuă eforturile de recrutare a tinerilor pentru posturile de soldați și gradați profesioniști. În cadrul seriei a doua a...

PNL îl trimite înapoi la Brașov pe ministrul Veștea

Conducerea PNL l-a desemnat pe Adrian Veștea, actualul ministru al Dezvoltării, drept candidat la funcția de președinte al Consiliului Județean Brașov. Veștea va fi candidatul...
Ultima oră
Pe aceeași temă