9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSportCum aplică Parlamentul prevederile Legii antifumat

Cum aplică Parlamentul prevederile Legii antifumat

Parlamentul va amplasa afișe cu interdicția de a fuma în clădire, iar spațiile special amenajate vor fi împrejmuite și dotate cu scrumiere şi extinctoare, informează Agerpres.

În nota care a fost aprobată marţi de Biroul permanent al Camerei Deputaţilor se arată că cele patru locuri de la Palatul Parlamentului pentru fumat vor fi împrejmuite, astfel încât să fie oprit accesul către spaţiile tehnice sau către locurile periculoase, în vederea evitării producerii de accidente, deteriorarea echipamentelor tehnice şi prevenirea altor incidente periculoase. De asemenea, aceste locuri vor fi dotate cu scrumiere şi extinctoare şi vor fi marcate cu indicatoare vizibile „Loc pentru fumat”. 

La Palatul Parlamentului vor fi patru locuri pentru fumat – două în curţi interioare şi două pe terase. 

Citește și: Guvernul, un exemplu pentru aplicarea legii antifumat

 

Legea care prevede interzicerea fumatului în spaţiile publice închise, spaţiile închise de la locul de muncă, la locurile de joacă pentru copii, în unităţile sanitare, de învăţământ, precum şi cele destinate protecţiei şi asistenţei copilului a fost adoptată pe 15 decembrie 2015 de plenul Camerei Deputaţilor. Legea se aplică şi în cazul ţigărilor electronice. Totodată, se interzice complet fumatul şi în instituţiile medicale, de învăţământ, de stat şi private, precum şi cele destinate protecţiei şi asistenţei copilului.

Persoanele care nu respectă legea vor primi amenzi de la 100 la 500 de lei, în cazul persoanelor fizice şi între 5000 şi 15.000 lei, plus suspendarea sau închiderea activităţii, pentru persoanele juridice.

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă