20 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSportDacian Cioloș avertizează că va rămâne în politică doar atât timp cât...

Dacian Cioloș avertizează că va rămâne în politică doar atât timp cât i se respectă independența

Premierul Dacian Cioloș a declarat că acceptă să rămână în politică chiar și după alegerile din decembrie 2016, cu condiția să i se respecte independența, infomează duminică News.ro.

Dacian Cioloș a făcut această precizare într-un interviu acordat portalului Politico.eu.

“Cât timp mi se respectă independența”, aceasta este condiția cerută de premierul Cioloș pentru a rămâne în politică. Dacian Cioloș a lasat astfel calea deschisă pentru un nou mandat, atât timp cât suficiente partide politice vor să îl susțină drept candidat.

Șeful Executivului a abordat și chestiunea corupției din România, recunoscând că acest fenomen “înseamnă, prin definiție, sărăcie cronică”.

Dacian Cioloș a explicat că stilul său de guvernare include aplicarea unor “măsuri pe termen scurt, cu impact imediat, pentru a le oferi cetățenilor încrederea că un Guvern independent poate duce la rezultate”.


Citește și: Cioloș: O Românie fără corupție, cu o clasă politică responsabilă, nu reprezintă o iluzie, cum spune domnul Dragnea


“A fost clar pentru noi și pentru mulți alții că nu te poți aștepta la miracole într-un an, dar oamenii nu mai au răbdare”, a avertizat Cioloș.

“Cred că societatea românească a ajuns la maturitate – poate nu și in cazul nivelului politic – dar la nivelul societății există o maturitate”, a susținut șeful Executivului.

 

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Plata ajutoarelor de 100 de euro pentru fermierii din vegetal și zootehnie începe din 15 mai

Plata subvenţiei de 100 de euro/hectar pentru sectorul vegetal pe cadrul de criză Ucraina, respectiv 100 euro/echivalent UVM pentru sectoarele suin şi avicol pentru...

Scurt ghid despre transportul și protecția produselor: ce cutii să alegi

Două dintre aspectele importante de care este recomandat să ții cont atunci când dorești să onorezi comenzile de produse cu succes se referă la...

Tribunalul Vaslui a decis! Dumitru Buzatu rămâne în arest la domiciliu

Tribunalul Vaslui a menţinut, vineri, măsura arestului la domiciliu în cazul preşedintelui suspendat al Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu, acuzat de luare de mită. „În...
Ultima oră
Pe aceeași temă