19.2 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSportDacian Cioloș nu ia în calcul demiterea lui Raed Arafat: Acolo nu...

Dacian Cioloș nu ia în calcul demiterea lui Raed Arafat: Acolo nu e vorba doar de un om, e vorba de un sistem

Premierul Dacian Cioloş a declarat, marți, că nu se gândește la demiterea secretarului de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, ci dorește ca sistemul de urgență să funcționeze mai bine, precizând că „ nu e vorba doar de un om, ci de un sistem”, informează Agerpres.

„Am spus că nu mă gândesc la o demitere sau la o numire în contextul ăsta. Eu vreau să văd cum putem îmbunătăţi sistemul în primul rând, pentru că acolo nu e vorba doar de un om, e vorba de un sistem, cum funcţionează. Am cerut Corpului de control să aibă discuţii de clarificare şi cu Ministerul de Interne şi cu Ministerul Sănătăţii, să vedem ce date în plus avem faţă de concluziile pe care le-a tras Corpul de control şi, probabil, săptămâna viitoare o să am o discuţie cu toată lumea ca să vedem ce măsuri de îmbunătăţire a sistemului putem lua pentru perioada următoare”, a declarat Cioloş, înainte de a participa la bilanţul ANAF pe anul trecut. 

Şeful Guvernului a precizat că are discuţii civilizate cu Raed Arafat şi că, la nivelul Guvernului, nu există o stare de conflict, aşa cum există impresia. 

Citește și: Arafat, după discuția cu Cioloș: Dacă mi se spune ”pleacă”, plec

„Toată lumea are impresia că noi trăim acolo în Guvern într-un conflict permanent, să dăm afară oameni…, să îi numim pe alţii… (…) Eu am avut discuţii tot timpul foarte civilizate cu domnul Arafat şi încă o dată cred că cei care au responsabilităţi în Guvern trebuie să îşi concentreze atenţia pe ceea ce au de făcut în Guvern şi nu pe tot felul de astfel de dezbateri. Dezbaterile sunt foarte utile, dar deciziile se iau în instituţii şi instituţiile trebuie să îşi asume responsabilitatea”, a adăugat Cioloş. 

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat, luni seară, la Digi 24, după discuția cu premierul Dacian Cioloș, pe tema raportului Colectiv, că, dacă i se va cere, va pleca din fruntea Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU). 

Arafat a mai spus că discuția cu șeful Corpului de Control al Guvernului a fost „o discuţie civilizată, un ton foarte pozitiv pot spune, s-au discutat mai multe aspecte despre raport şi răspunsul nostru la raport, urmând să fie reanalizate unele lucruri în etapa următoare de control care se face de Corpul de control”. 

„Dacă premierul decide că nu mai e necesar să lucrez aici, este decizia sa. Eu nu sunt fixat de scaun. Îmi fac treaba. Dacă se consideră că am greşit, mi se spune<pleacă> şi plec”, a adăugat Raed Arafat.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă Raed Arafat a avut luni o întâlnire cu şeful Corpului de control al premierului, Valentin Mircea, pentru a-i prezenta acestuia din urmă raportul DSU privind intervenţia de urgenţă la clubul Colectiv, după ce un alt raport, al Corpului de control, arăta că intervenţia respectivă a fost lipsită de coordonare.

Citește și:  Raportul Corpului de control al premierului în cazul Colectiv, actualizat după discuţia cu Raed Arafat

Cele mai citite

Ce salarii aveau cu adevărat Nicolae și Elena Ceaușescu

Așa cum bine cunoaștem cu toții, până în urmă cu mai bine de trei decenii și jumătate, România s-a aflat sub jugul dictaturii...

Numărul pensionarilor a scăzut în luna aprilie 2024, comparativ cu luna precedentă

Un număr de 4.748.274 de pensionari era înregistrat în aprilie 2024 în România, cu 4.274 persoane mai puţine comparativ cu luna precedentă, iar pensia...

Ciolacu urează românilor “Hristos a Înviat” și prezintă imagini în care arată că a fost la slujba de Înviere

Șeful Guvernului și al PSD, Marcel Ciolacu, le transmite românilor mesajul tradițional, "Hristos a Înviat", însoțit de imagini care atestă că a participat la...
Ultima oră
Pe aceeași temă