9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSportDean Thompson: România abordează direct şi ferm corupţia

Dean Thompson: România abordează direct şi ferm corupţia

Dean Thompson a adeclarat, joi, la recepţia de Ziua Americii, că România este un partener care abordează direct şi ferm probleme precum corupţia, crima organizată şi criminalitatea cibernetică, informează Mediafax.

“Sunt mândru să reprezint Statele Unite în faţa unui partener şi aliat care îşi demonstrează tăria de caracter depăşind dificila moştenire a comunismului şi creând instituţii care să asigure dezvoltarea valorilor euro-atlantice ale democraţiei, libertăţii şi statului de drept; un partener care abordează direct şi ferm probleme precum corupţia, crima organizată, criminalitatea cibernetică, terorismul la nivel mondial, traficul de persoane şi contrabanda cu droguri; un partener hotărât să furnizeze resursele necesare asigurării securităţii şi apărării noastre comune”, a declarat, joi, însărcinatul cu afaceri al SUA, Dean Thompson, la recepţia de Ziua Americii.

Citește și: Preşedintele Klaus Iohannis, la Ambasada SUA de Ziua Independenței americane. Ce declarații a făcut șeful statului

Diplomatul a subliniat, totodată, faptul că armata română, “invidiată de mulţi alţii din regiune”, este “un partener strategic esenţial al Statelor Unite”.

“Vedem instituţii româneşti de aplicare a legii dedicate colaborării cu noi în lupta împotriva terorismului mondial şi criminalităţii organizate. Instituţiile judiciare şi de stat de drept fac eforturi să asigure direcţionarea resurselor cetăţenilor români spre proiectele pentru care acestea au fost alocate, în loc ca ele să ajungă în buzunarele celor înclinaţi să submineze securitatea statului”, a spus Thompson.

De asemenea, diplomatul SUA a punctat existenţa proiectelor antreprenoriale interesante, pe care Ambasada le-a premiat anul acesta prin programul “Antreprenorul lunii”, promovând oameni de afaceri dedicaţi “care îşi asumă riscuri pentru a-şi urma visurile, a crea locuri de muncă şi a genera creştere economică”.

“În societatea civilă vedem eforturi de a îmbrăţişa diversitatea, atât de tragic distrusă de regimurile din trecut, dar îmbrăţişată de o nouă generaţie care doreşte să sărbătorească acest concept al unei Românii multi-etnice, cu popoare diverse legate de o moştenire comună, concept mai important decât oricând acum, când România se confruntă cu realităţile demografice ale viitorului secol”, a mai spus însărcinatul cu afaceri al SUA la Bucureşti.

Cele mai citite

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă