10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSportGuvernul marchează 140 de ani de la nașterea lui Brâncuși. Fotografii cu...

Guvernul marchează 140 de ani de la nașterea lui Brâncuși. Fotografii cu operele sale, expuse la Palatul Victoria

20 de fotografii care ilustrează opere ale lui Constantin Brâncuși sunt expuse, joi și vineri, în Holul Central al Palatului Victoria, cu ocazia împlinirii a 140 de ani de la nașterea sculptorului, informează Agerpres.

Înainte de începerea ședinței de Guvern, mai mulți membri ai Cabinetului Cioloș și  șeful Executivului au admirat fotografiile.

Citește și: Gorj: Expoziţii şi vernisaje, la 140 de ani de la naşterea lui Brâncuşi

„În acest an, marcăm pentru prima dată Ziua Brâncuşi, o reparaţie morală faţă de marele nostru sculptor român prin apartenenţa, universal prin creaţie. Am avut recent ocazia sa revăd operele sale, care se găsesc la Atelierul Brâncuşi din Paris, şi am trăit o mare bucurie şi mândrie. Avem însă la îndemână creaţiile de la Târgu Jiu, care trebuie văzute de fiecare dintre noi şi îi îndemn, mai ales pe tineri, să descopere astfel valorile româneşti autentice”, a declarat premierul Dacian Cioloş, potrivit unui comunicat al Guvernului. 

Citește și: Iohannis a acceptat Ziua BRÂNCUŞI ca sărbătoare naţională. Când o vom celebra

Cele 20 de fotografii au fost puse la dispoziţie de Centrul de cercetare, documentare şi promovare ‘Constantin Brâncuşi’. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă