16.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSportInspectoratul de Stat în Construcţii recomandă dezafectarea totală a clubului Bamboo, distrus...

Inspectoratul de Stat în Construcţii recomandă dezafectarea totală a clubului Bamboo, distrus în incendiu

Inspectoratul de Stat în Construcţii (ISC) recomandă dezafectarea totală a clubului Bamboo din Capitală din cauză că, după evaluarea structurii de rezistenţă, s-a constatat riscul ca aceasta să se prăbuşească.

“Ca urmare a incendiului produs, pe 21 ianuarie a.c., la Clubul Bamboo din Bucureşti, Inspectoratul de Stat în Construcţii (ISC) a realizat, prin intermediul unui expert tehnic atestat de Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene (MDRAPFE), o evaluare a construcţiilor afectate, prin care s-au stabilit modalitatea şi etapele tehnologice care să permită cercetarea la faţa locului de către organele abilitate şi punerea în siguranţă a structurii. După evaluarea structurii de rezistenţă, s-a constatat posibilitatea crescută ca aceasta să se prăbuşească. În aceste condiţii, ISC îşi însuşeşte recomandarea făcută de expertul tehnic, şi anume dezafectarea totală a acesteia. Pe durata acestor lucrări, se va ţine cont atât de instrucţiunile de lucru elaborate de expertul tehnic, cât şi de necesitatea conservării eventualelor probe de la faţa locului”, explică un comunicat de presă transmis joi de ISC.


Citește și: Incendiul din clubul Bamboo: Anchetatorii spun că nu a fost o mână criminală, dar un agent de pază al clubului și avocatul susțin contrariul: Focul a fost pus. INSEMEX Petroșani va efectua o anchetă

Experții din cadrul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Minieră și Protecție Antiexplozivă – INSEMEX Petroșani vor face o expertiză la clubul Bamboo din București, săptămâna viitoare. 

“Vom fi solicitați când se va stinge focarul de acolo. Cred că se va întâmpla în cursul săptămânii viitoare. Vom trimite o echipă acolo”, a declarat directorul general al INSEMEX Petroșani, Artur George Găman.


 

După incendiul din clubul Bamboo, activitatea a 12 cluburi de pe raza Sectorului 2 al Capitalei a fost suspendată întrucât nu aveau autorizaţie de comercializare în regim alimentar. Cele 12 cluburi își pot relua activitatea doar după obţinerea avizelor necesare.

Aceste decizii intervin după ce clubul Bamboo din Sectorul 2 a fost distrus într-un incendiu în noaptea de vineri spre sâmbătă. 44 de persoane au ajuns la spital în urma incendiului iar două dintre ele sunt încă internate.

Primăria Sectorului 2 a anunţat după incendiu că Bamboo nu avea autorizaţie de funcţionare.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

România, țara cu cea mai mare inflație din Uniunea Europeană pentru a patra lună consecutiv

Rata anuală a inflaţiei în Uniunea Europeană a rămas stabilă, la 2,6%, în luna aprilie, însă România este, pentru a patra lună la rând,...

Monica Niculescu, în finala de dublu a turneului WTA Trophee Clarins de la Paris

Perechea româno-chineză Monica Niculescu/Lin Zhu s-a calificat în finala de dublu a turneului de tenis Trophee Clarins de la Paris, după ce au învins...

Cristiano Ronaldo le-a luat fața lui Messi și Mbappe! CR7 este cel mai bine plătit sportiv al planetei

Pentru a patra oară în carieră, Cristiano Ronaldo ocupă primul loc în clasamentul celor mai bine plătiţi sportivi ai planetei, stabilit de revista economică...
Ultima oră
Pe aceeași temă