19.3 C
București
marți, 14 mai 2024
AcasăSportKlaus Iohannis s-a întâlnit cu ministrul german al Apărării. Agenda discuţiilor

Klaus Iohannis s-a întâlnit cu ministrul german al Apărării. Agenda discuţiilor

Președintele Klaus Iohannis a discutat, joi, la Palatul Cotroceni, cu ministrul federal al Apărării din Germania, Ursula von der Leyen, despre situația din Ucraina și relațiile bilaterale româno-germane, informează Agerpres.

În cadrul întrevederii, şeful statului și ministrul german s-au declarat mulțumiți de nivelul excelent al relațiilor româno-germane, inclusiv la nivelul Ministerelor Apărării, și au reiterat interesul reciproc pentru aprofundarea acestora, atât în plan bilateral, cât și în cadrul Uniunii Europene și al Alianței Nord-Atlantice, în special în contextul actual european și internațional, potrivit Administrației Prezidențiale.

Citeşte şi: Ce spune preşedintele Iohannis despre rezolvarea conflictului din R. Moldova

Totodată, cei doi oficiali au avut un schimb de opinii asupra temelor de actualitate de pe agenda UE, cu accent pe evoluțiile din vecinătatea estică.

“De ambele părți a fost exprimată preocuparea față de situația din Ucraina, subliniindu-se necesitatea implementării acordurilor de la Minsk și importanța deosebită a unității de acțiune la nivelul UE în eforturile vizând rezolvarea acestei crize”, precizează sursa citată.

Citeşte şi: 

Ministrul federal al Apărării din Republica Federală Germania, Ursula von der Leyen, se află în vizită oficială în România, la invitația omologului său român.

 

Cele mai citite

A fost dezvoltat plasticul care se descompune când nu mai e nevoie de el

O echipă de cercetători a dezvoltat un nou tip de plastic biodegradabil, care conține bacterii vii ce declanșează descompunerea materialului, potrivit antena3.ro. Noul plastic care...

Florin Piersic, mesaj de ultim moment: „Sunt viu”

Actorul Florin Piersc, internat în spital cu mai multe probleme de sănătate, a transmis, luni seară, un prim mesaj. El spune că e „viu”,...

Ciolacu: Intenţia clară a Guvernului este ca salariul minim să crească la 3.700 de lei

Premierul Marcel Ciolacu a declarat marţi că "intenţia clară" a Guvernului este ca salariul minim să crească la 3.700 de lei. Prezent la Braşov, unde...
Ultima oră
Pe aceeași temă