13.9 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSportFOTO. Klaus Iohannis s-a întâlnit cu premierul britanic David Cameron

FOTO. Klaus Iohannis s-a întâlnit cu premierul britanic David Cameron

Președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit, joi, cu premierul britanic David Cameron, la summitul CELAC – UE, de la Bruxelles, informează Mediafax.

Întâlnirea dintre cei doi demnitari are loc în contextul demersurilor pe care premierul britanic le-a demarat în vederea obţinerii de sprijin pentru renegocierea termenilor apartenenţei Marii Britanii la Uniunea Europeană, informează.

Pentru a obţine sprijin în vederea renegocierii apartenenţei Marii Britanii la UE, Cameron a efectuat în ultimul timp vizite la Berlin, Paris şi Varşovia.

Citește și: David Cameron le cere miniştrilor să îi susţină strategia privind UE

David Cameron, care a promis un referendum privind apartenenţa la UE până la sfârşitul lui 2017, a declarat că este încrezător că poate obţine o înţelegere care să îi permită să le recomande britanicilor să rămână în cadrul blocului comunitar, la care au aderat în 1973.

La întâlnirea dintre preşedintele Klaus Iohannis şi premierul britanic David Cameron au participat şi delegaţi ai celor două părţi, la înrevedere fiind prezenţi din partea română consilierii prezidenţiali Lazăr Comănescu, Leonard Orban, precum şi Mihnea Motoc, reprezentantul permanent al României pe lângă UE.

 

 

Cele mai citite

Medicii din Iași au transplantat organe prelevate de la un donator din Bulgaria

Medicii din Iaşi au transplantat organe prelevate de la un donator aflat în moarte cerebrală din Bulgaria, pe baza protocolului de colaborare în domeniu...

Revolut Travel Report: Ce recorduri în materie de turism se vor depăși anul acesta?

Revolut, banca digitală cu peste 40 de milioane de clienți la nivel global, din care peste 3,5 milioane în România, a întrebat 15.000 de respondenți...

Raiffeisen Bank încheie primele luni ale anului cu 390 milioane de lei profit

Raiffeisen Bank a raportat în T1 2024 un profit de aproape 390 milioane lei ca urmare a majorării cheltuielilor operaționale, creșterii costurilor cu personalul,...
Ultima oră
Pe aceeași temă