9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSportUPDATE. Cameron, după întrevederea cu Iohannis: Vreau ca Marea Britanie să rămână...

UPDATE. Cameron, după întrevederea cu Iohannis: Vreau ca Marea Britanie să rămână într-o Uniune Europeană reformată

UPDATE 17.38: Premierul britanic David Cameron a vorbit, la conferinţa de presă organizată după întrevederea cu preşedintele Iohannis, la Palatul Victoria, despre problema migraţiei, cât şi despre intenţia Marii Britanii de a rămâne în UE.

“Trebuie să spargem legătura între traficanţii de oameni”, a spus premierul.

Mai mult, Cameron a explicat că Marea Britanie trimite ajutoare în Siria.

Totodată, el a precizat că doreşte ca Marea Britanie să rămână într-o Uniune Europeană “reformată”, în contextul îngrijorărilor cetăţenilor britanici, cu privire la apartenenţa Marii Britanii la UE.

UPDATE 17.33: Klaus Iohannis a declarat, miercuri, la conferinţa de presă organizată după întrevederea cu premierul britanic David Cameron, că România este interesată de securizarea flancului estic al NATO, dar şi că se urmăreşte intensificarea cooperării economice cu Marea Britanie.

Mai mult, preşedintele a precizat că a discutat cu premierul britanic despre comunităţile de români din Marea Britanie, iar românii sunt foarte bine integraţi.

Un alt subiect de discuţie a fost reprezentat de rămânerea Marii Britanii în Uniunea Europeană. Preşedintele a precizat că UE este mai puternică cu Marea Britanie ca membru.

Klaus Iohannis a explicat că obiectivul prioritar la nivel european este acela al migraţiei, astfel că este nevoie de un dialog cu ţările din care imigranţii provin.

Mai mult, preşedintele şi-a exprimat mulţumirea pentru solidaritatea Marii Britanii în tratarea victimelor incendiului din clubul Colectiv.

 

UPDATE 16.40: Premierul britanic, David Cameron, a ajuns la Palatul Cotroceni, unde are o întrevedere cu preşedintele Klaus Iohannis. 

—–

Preşedintele Klaus Iohannis se va întâlni, miercuri, cu premierul britanic David Cameron, la Palatul Cotroceni.

Citeşte şi: Despre ce vor discuta Cioloş şi Cameron miercuri la Palatul Victoria

De asemenea, David Cameron va merge la Palatul Victoria, unde va discuta cu premierul Dacian Cioloş. Potrivit surselor citate, un subiect care ar urma să fie abordat în cadrul discuţiilor este cel legat de criza migranţilor.

De altfel, vizita oficială a premierului britanic are loc cu puţin timp înaintea Consiliului European de iarnă care are loc la Bruxelles, în perioada 17-18 decembrie, şi în care se va discuta despre problema migranţilor. Săptămâna trecută, premierul britanic a făcut o vizită şi în Bulgaria.

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă