18 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSportMAE condamnă atacurile teroriste din Ankara

MAE condamnă atacurile teroriste din Ankara

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) condamnă cu “fermitate atacurile teroriste” care au avut loc, sâmbătă, în apropierea gării centrale din Ankara, în urma cărora şi-au pierdut viaţa zeci de persoane.

“MAE transmite condoleanţe autorităţilor turce şi poporului turc prieten, membrilor familiilor victimelor şi întreaga sa compasiune persoanelor rănite. MAE îşi exprimă solidaritatea cu poporul turc în aceste momente dramatice”, se arată într-un comunicat al ministerului.

Citeşte şi: Două explozii puternice, soldate cu zeci de morţi şi răniţi

De asemenea, MAE a precizat că susţine eforturile autorităţilor turce în vederea combaterii oricăror manifestări de tip terorist.

Exploziile produse sâmbătă lângă gara centrală din Ankara s-au soldat cu cel puţin 30 de morţi şi 126 de răniţi, a anunţat Ministerul turc de Interne, citat de agenţia Anadolu în pagina electronică.

Potrivit corespondentului agenţiei Anadolu, numeroase cadavre şi persoane rănite erau întinse pe jos, în faţa gării de pe strada Hipodrum, unde oamenii începeau să se adune pentru a participa la un miting pentru pace.

Serviciile de urgenţă au sosit imediat la locul deflagraţiei, care s-a produs la ora locală 10.05 (10.05, ora României). Paramedicii acordau îngrijiri răniţilor la locul deflagraţiei, în timp ce un elicopter al poliţiei survola zona.

Numeroase pancarte şi steaguri aduse pentru protest puteau fi văzute pe jos, iar mai mulţi cetăţeni au ajutat la urcarea răniţilor în ambulanţe şi autocare pentru a fi transportaţi la spitale.

Exploziile au avut loc în timp ce numeroase persoane se adunaseră în faţa gării pentru a participa la o manifestaţie în Piaţa Sihhiye, din apropiere. Participanţii la miting, organizat de Confederaţia Sindicatelor din Sectorul Public (KESK) şi mai multe ONG-uri, cereau încetarea conflictului dintre organizaţia teroristă PKK şi statul turc.

Organizatorii au anulat mitingul, cerându-le participanţilor din alte oraşe să se întoarcă la casele lor, relatează Hurriyet în ediţia online. De asemenea, autorităţile au cerut oamenilor să doneze sânge pentru a ajuta răniţii din spitale.

Cele mai citite

Manchester City a făcut scor în restanța cu Brighton. „Cetățenii” s-au apropiat la un punct de primul loc

Manchester City a învins-o cu 4-0 pe Brighton, în deplasare, într-o partidă restantă contând pentru etapa a 29-a din Premier League. Internaţionalul englez Phil Foden...

Regele Charles își reia activitățile publice. “A înregistrat progrese încurajatoare în tratamentul împotriva cancerului”, afirmă medicii

Regele Charles al Marii Britanii va reveni săptămâna viitoare la îndatoririle publice pentru prima dată de când a fost diagnosticat cu cancer. Acesta face...

Cursa pentru București. Gabriela Firea: „Am încredere în şansele mele, pentru că Bucureştiul arată mult mai rău decât acum patru ani”

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că are încredere în şansele sale la alegeri, deoarece, după propriile spuse, Bucureştiul arată „mult...
Ultima oră
Pe aceeași temă