10.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSportFOTO. Mihai Răzvan Ungureanu şi-a preluat funcţia de la SIE. Iohannis a...

FOTO. Mihai Răzvan Ungureanu şi-a preluat funcţia de la SIE. Iohannis a participat la ceremonie

Mihai-Răzvan Ungureanu a fost învestit, miercuri, în funcția de director al Serviciului de Informaţii Externe, se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale. La ceremonia care a avut loc la sediul SIE a participat și președintele Klaus Iohannis.

CITEŞTE ŞI  Mihai Răzvan Ungureanu, un şef pentru liniştea preşedintelui Iohannis

 

Klaus Iohannis a subliniat poziţia importantă a Serviciului de Informaţii Externe în recent adoptata Strategie Naţională de Apărare a Țării, mai ales în contextul modificărilor geopolitice rapide din regiune. Președintele României a precizat, de asemenea, că Serviciul de Informații Externe se află în prima linie a frontului împotriva provocărilor neconvenționale din afara granițelor, de aceea trebuie să-şi consolideze toate instrumentele necesare atingerii scopurilor strategice care se referă la evaluare strategică, avertizare timpurie, prevenirea conflictelor, decizie în momente de criză întemeiată pe informație reală, exactă şi la timp”, a spus preşedintele Iohannis la ceremonia de învestitură a lui Ungureanu.

CITEŞTE ŞI  Mihai Răzvan Ungureanu, noul șef al SIE. PNL a reuşit să adune cvorumul necesar pentru votul la şefia SIE

Șeful statului a mai susținut că rolul SIE este important şi ”din perspectiva relaţiilor şi cooperării euroatlantice şi internaţionale, unde prin contribuţiile specifice şi-a dovedit eficiența în domeniul analizei strategice şi în promovarea multiplelor interese naţionale”.

Președintele Klaus Iohannis l-a nominalizat pe Mihai Răzvan Ungureanu pentru funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe în 24 iunie, iar o săptămână mai târziu plenul reunit al Parlamentului l-a votat pe Ungureanu la conducerea SIE.

CITEŞTE ŞI  SCANDAL pe nominalizarea lui MRU la şefia SIE. Liderii PSD, atac la Iohannis. Ilie Sârbu susţine că propunerea preşedintelui este ILEGALĂ

Mihai-Răzvan Ungureanu a fost ministru de Externe între anii 2004-2007 și director al Serviciului de Informații Externe al României în perioada 2007-2012. El a fost premier în perioada februarie-aprilie 2012, când Guvernul condus de el a căzut după 78 de zile de mandat, în urma moţiunii de cenzură a opoziţiei.

CITEŞTE ŞI  Cine este Mihai Răzvan Ungureanu, propunerea lui Iohannis pentru şefia SIE.

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă