14.1 C
București
joi, 9 mai 2024
AcasăSportMinistrul de Interne nu vrea să comenteze despre dosarul coloanelor oficiale

Ministrul de Interne nu vrea să comenteze despre dosarul coloanelor oficiale

Ministrul de Interne, Petre Tobă, nu a vrut să comenteze dosarul coloanelor oficiale, după ce a fost întrebat ce părere are despre afirmațiile fostului procuror general Tiberiu Nițu, relatează Agerpres.

“Cunosc interesul mare pentru acest subiect, dar cum bine ştiţi eu niciodată nu am comentat o anchetă în derulare şi nu o voi face nici acum. Să aşteptăm finalul anchetei şi atunci vor fi clarificate toate aceste subiecte”, a spus Tobă. 

El a adăugat că “toate” documentele solicitate de către Parchet pentru clarificarea acestei situaţii au fost puse la dispoziţia procurorului de caz, atât de Poliţia Română, cât şi de MAI. 

“Vă asigur că vom acorda tot sprijinul, toată asistenţa, dacă se va cere, pentru a clarifica acest subiect. Sunt convins că ancheta se va finaliza foarte repede”, a afirmat Petre Tobă. 

Citește și: Premieră în România: Fostul procuror general Tiberiu Nițu, urmărit penal în dosarul coloanelor oficiale

Fostul procuror general al României Tiberiu Niţu a declarat marţi, după ce a fost la DNA, că a beneficiat de un dispozitiv de însoţire şi protecţie proporţional cu riscul pe care îl presupune funcţia pe care a exercitat-o. 

Niţu a susţinut că protocolul privind coloanele oficiale a fost încheiat la iniţiativa MAI şi a IGPR, adăugând că nu el a solicitat întocmirea documentului. 

“Nu am solicitat şi nu am avut niciodată o coloană oficială. Nivelul de protecţie care se asigură oricărui demnitar în funcţie de responsabilităţile pe care acesta le are şi modalitatea efectivă de punere în aplicare a măsurilor de protecţie nu sunt atributul beneficiarului protecţiei, ci al instituţiilor specializate ale statului. Potrivit legii, SPP poate solicita sprijin altor autorităţi ale statului, inclusiv MAI, atunci când consideră necesar, pentru protecţia demnitarului”, a spus fostul şef al Ministerului Public.

Cele mai citite

Borussia Dortmund e prima finalistă a Ligii Campionilor la fotbal după 1-0(0-0) cu PSG

Borussia Dortmund s-a calificat în finala Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (0-0), marţi seara,...

Dispute pe salariu minim european. PSD anunță că se majorează din vară, PNL ar vrea discuții cu companiile

Implementarea salariului minim european trebuie finalizată până la sfârșitul anului, însă PSD promite să realizeze această majorare de la 1 iulie, în timp ce...

Un bărbat de 55 de ani a murit după ce s-a aruncat în gol de la etajul 6 al unui bloc din Ploiești

Un bărbat în vârstă de 55 de ani s-a aruncat în gol de la etajul 6 al unui bloc de pe strada Mărăşeşti din...
Ultima oră
Pe aceeași temă